Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP expedienta el senador Agramunt després de les sospites de corrupció apuntades pel Consell d'Europa

El senador del PP Pedro Agramunt

Europa Press

Madrid —

El Comitè de Drets i Garanties del PP ha decidit obrir un expedient informatiu al senador Pedro Agramunt després de l'informe de investigació encarregat pel Consell d'Europa que apunta sospites que ha participat en activitats corruptes.

El citat comitè, presidit pel també president del PP de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, es va reunir aquest dijous i va acordar obrir un expedient al senador, a l'espera de les explicacions que done Agramunt davant el propi Consell, que manté obert el cas.

La decisió del PP va arribar després d'aprovar l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa una resolució en la qual assumeix aqueixa investigació -les conclusions són “ara indiscutibles”, diu- i insta a Agramunt a deixar el càrrec en aquesta institució, ja que no pot ser cessat.

Després d'aquesta resolució, el responsable de Relacions Internacionals del PP, José Ramón García Hernández, es va limitar a informar que Agramunt haurà de donar explicacions davant el Consell dins d'aquesta recerca, perquè el procediment intern així ho preveu, i ja va anticipar que el partit quedava a l'espera del resultat.

A la vesprada, no obstant açò, es va reunir el Comitè de Garanties i va acordar un pas més, obrir expedient informatiu a Agramunt a la vista de la resolució aprovada per l'Assemblea. En qualsevol cas, el PP “queda a l'espera de l'audiència a la qual se sotmetrà” el senador, que tindrà lloc al maig a París.

La investigació encarregada pel Consell que apunta al fet que diferents membres i exmembres d'aquest organisme van infringir el codi de conducta per a observadors internacionals en les eleccions parlamentàries de 2015 a Azerbaidjan. En el cas d'Agramunt, aqueixa recerca assenyala a més que hi ha “fortes sospites” que va ser partícip de “activitat de naturalesa corrupta”.

L'Assemblea reunida ahir va aprovar la citada resolució per 123 vots a favor, nou en contra i 10 abstencions, entre elles la del popular Xavier García Albiol. En ella es reclama també als grups parlamentaris als quals pertanyen els polítics, així com als parlaments nacionals i als propis governs, que examinen aquest informe de investigació i que prenguen les mesures necessàries perquè són casos que “requereixen plena atenció”.

Etiquetas
stats