Vox, l'únic partit que passa de presentar esmenes als pressupostos del Consell

José María Llanos i la resta de diputats de Vox a les Corts.

El grup parlamentari d'extrema dreta Vox és l'únic que no ha presentat esmenes al projecte de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2020. El termini per a presentar les iniciatives va concloure el dimarts a la nit sense que la formació haguera registrat cap.

La formació d'extrema dreta defensa que no presenta cap esmena perquè considera els comptes generals per a 2019 un frau. "Aquests pressupostos són un engany perquè els ingressos són ficticis i irreals", s'excusa el partit, en referència als 1.300 milions que es preveuen per l'infrafinançament. A més, insisteix que plantegen una "despesa pública excessiva i balafiadora" i sosté que els pressupostos mai es compleixen.

En el seu lloc, la formació advoca per presentar "projectes legislatius" per a corregir aqueixa despesa i al·lega que ja va presentar una esmena a la totalitat, que va ser rebutjada en les Corts Valencianes. D'aquesta forma el partit s'evita haver de mostrar públicament de quines partides o programes vol traure diners públics i a quins prefereix destinar-ho.

La resta de formacions han presentat en conjunt prop de 1.900 esmenes. D'elles, 147 corresponen als partits del Botànic -PSPV, Compromís i Unides Podem-, 673 al grup parlamentari Ciutadans i més d'un miler al PP, que habitualment presenta aquesta quantitat. Tant PP com Ciutadans van presentar esmenes a la totalitat als comptes de la Generalitat per a 2020.

El projecte de Pressupostos de la Generalitat Valenciana preveu un lleuger augment de la despesa respecte a l'any anterior. Aquest 1,6% d'increment es deu a la compensació salarial dels funcionaris i al personal interí, així com un lleu reforç en Educació i Sanitat, d'un 1% respectivament. El conseller d'Hisenda, Vicent Soler inclou en les previsions els 1.325 milions reivindicatius per l'infrafinançament i els 344 milions per l'atenció sanitària a les persones desplaçades a la Comunitat (el FOGA).

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats