eldiario.es

9

"Ximo Puig és el líder que té el millor model per al PSPV i per al país"

Els responsables de la campanya del President de la Generalitat per ser reelegit secretari general del partit presumeixen d'haver mobilitzat a la miltancia i la societat civil amb missatges que transcendeixen la lluita orgànica

Ximo Puig presenta 8.120 avales y Rafa García 4.600 a las primarias del PSPV

Ximo Puig, en l'acte de presentació de la seua candidatura a la secretaria general del PSPV-PSOE. EFE

Ximo Puig "és el líder social que té un model de partit i un de país". L'equip que ha dirigit la campanya del president de la Generalitat per ser reelegit secretari general del PSPV-PSOE ha glossat les virtuts del candidat, que li disputa les primàries del partit aquest diumenge a Rafa García, l'aspirant recolzat -de manera discreta- per Pedro Sánchez.

Segons Jorge Rodríguez, coordinador de la campanya de #EsquerraEnMarxa, Puig i el seu equip han deslligat una "ona d'il·lusió" entre la militància i la seua ciutadania. La mobilització hauria estat oberta, plural i participativa, concebuda de "a baix [des de les bases i la gent] a dalt".

Una campanya concebuda no en clau orgànica -en al·lusió implícita a la rival, molt centrada en el PSPV- sinó a promoure els valors clàssics del socialisme -igualtat, llibertat-, explicar el model de desenvolupament que promou el Consell -canvi de model productiu inclòs- i alguna de les idees-força de Puig: la promoció de federalisme i el valencianisme amb especial atenció als municipis.

Aquesta campanya, segons el coordinador, ha aconseguit recollir multitud d'adhesions entre la militància i la societat civil. De gent rellevant al món de la cultura, per exemple. A això ha contribuït més de 100 actes celebrats en "agrupacions de totes les comarques del País Valencià".

Puig, sense "descurar la gestió institucional", també s'ha bolcat. El dijous va parlamentar en cinc actes a Castelló i aquest divendres participa en uns quants més. En 15 dies, haurà estat en unes 50 convocatòries relacionades amb les primàries. El seu equip creu que el president "ha estat capaç de mobilitzar a la societat civil".

Les primàries enfronten a un Puig obsessionat perquè el debat endogàmic no és capital -"cal pensar més en les famílies valencianes que en les orgàniques"- amb un rival molt centrat a denunciar que el PSPV està "mort" -sense activitat alguna- i controlat per una camarilla.

El diumenge, els 18.000 militants socialistes trien. Tots dos bàndols es veuen guanyadors. En la recollida d'avals, Puig va avantatjar a Garcia amb claredat -7.500 per 4.400- però el que val són les urnes.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha