Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'edil socialista d'Hisenda eximeix el PSPV del pagament de plusvàlues a València i fa al Partit Comunista pagar IBI

Edifici de la seu del PSPV-PSOE a València.

Carlos Navarro Castelló

0

Situacions similars, amb diferent resultat. El regidor socialista d'Hisenda de l'Ajuntament de València, Ramón Vilar, ha autoritzat al PSPV, el seu partit, l'exempció de l'abonament de l'Impost de Plusvàlues després de la venda de la seu del carrer de Blanqueries, en virtut de la Llei de Partits i de Règim Fiscal.

El partit socialista va anunciar a l'octubre de l'any passat la venda la seua seu en el carrer de Blanqueries de València per un import de 5,8 milions d'euros, import pel qual haguera hagut d'abonar al Consistori uns 100.000 euros en concepte de l'esmentat tribut.

Tal com ha explicat a eldiario.es el mateix Vilar, el seu partit va sol·licitar l'exempció acollint-se a les esmentades lleis, tenint en compte que es tracta d'una entitat sense ànim de lucre que, a més, no genera una competència.

Un requisit, aquest últim, al qual l'Ajuntament s'ha acollit per a exigir el pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI) i de Construcions, Instal·lacions i Obres (ICIO) a confessions religioses i altres entitats per activitats que, a més de tenir una fi lucrativa, suposen una competència amb altres empreses privades que sí abonen els impostos.

Vilar ha assegurat que l'exempció compta amb tots els informes tècnics favorables i és totalment legal.

No obstant això, acollint-se a la mateixa normativa, el Partit Comunista d'Espanya (PCE) no ha tingut la mateixa sort que el PSPV. Fonts de l'organització valenciana han informat que han sol·licitat l'exempció del pagament de l'IBI de les seues seus en totes les ciutats espanyoles i que només en el cas de València, amb un import d'1.100 euros, el Consistori l'ha denegat.

Les mateixes fonts han explicat que la sol·licitud es basa en una sentència del Tribunal Contenciós Administratiu de Valladolid de l'any passat en la qual s'avala l'esmentada exempció.

No obstant això, entre altres qüestions, en la seua resolució de denegació l'Ajuntament argumenta que, segons l'article 2 de la Llei de Règim Fiscal, els partits no es consideren entitats sense ànim de lucre i per tant no hi ha lloc a l'esmentada exempció (criteri diferent a l'aplicat per al de Plusvàlues del PSPV), cosa que contradiu l'esmentada resolució judicial.

Davant aquesta situació, des del Partit Comunista s'ha presentat un recurs de reposició emparant-se en la sentència, la qual adjunta a l'escrit, un extrem que ha confirmat l'edil Vilar, que ha explicat que els tècnics estudien en aquests moments el recurs.

stats