Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Com es pot fer que els alumnes vagen a l’institut amb bicicleta

Els agents de Mobilitat Urbana vigilaran la seguretat dels estudiants en bicicleta els primers mesos.

Roger Lorgeoux

Incentivar els models de mobilitat sostenible entre els joves de Castelló. Aquest és l’objectiu principal del programa ‘A l’insti amb bici’, un pla pilot impulsat per l’Ajuntament per a fomentar l’ús de la bicicleta en els trajectes a l’institut. Es tracta d’establir, a partir d’un informe previ, uns itineraris segurs per a desplaçar-se fins al centre de Secundària, amb la millora consegüent de les infraestructures existents. És a dir, senyalització, aparcaments, pavimentació de vials, etcètera.

Aquest estudi, completat amb enquestes entre els estudiants, aprofundirà aspectes com les edats, els domicilis o els tipus de bicicletes. La Unitat d’Educació Viària s’encarregarà d’elaborar-lo, i també d’impartir xarrades sobre seguretat i educació dirigides tant a l’alumnat com als pares. Després de completar aquesta fase, es passarà a la implantació de la iniciativa tutelada per la Unitat Ciclista i els Agents de Mobilitat Urbana.

Així, els policies informaran dels recorreguts, els punts i els horaris de recollida per als desplaçaments. Durant un període entre un mes i dos, els mateixos agents acompanyaran en aquests itineraris els joves fins que siguen totalment autònoms.

‘A l’insti amb bici’ s’iniciarà com a prova pilot en un institut o dos dels 23 de la ciutat. D’aquesta manera, si s’acompleixen els objectius marcats, s’ampliarà a la resta dels centres interessats.

A més de potenciar l’ús de la bicicleta, l’Ajuntament pretén afavorir més proximitat entre la Policia Local i el col·lectiu de joves, crear aptituds de prevenció i hàbits de prudència, comportament responsable i prendre consciència dels riscos, respectant les normes i els senyals relatius a la circulació.

Etiquetas
stats