Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

El Consell prohibeix nous plans urbanístics a 500 metres de la costa

La platja de Benidorm

Carlos Navarro Castelló

València —

La Generalitat Valenciana no aprovarà nous plans urbanístics a prop de la costa de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha avançat aquest dimecres la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, durant la presentació delPla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel).

Salvador ha anunciat que s’ha aplicat una moratòria urbanística d’un any com a mínim en l’aprovació dels programes que afecten la franja litoral de 500 metres, per la qual cosa el seu departament no tramitarà projectes nous prop de la costa.

Segons la consellera, l’objectiu és “protegir el litoral, fer un pas endavant i abandonar la política que s’ha dut a terme els últims 20 anys en la costa valenciana perquè ha estat un model de depredació”.

Així, tot el sòl no urbanitzable que estiga vora la costa es protegirà, mentre que l’urbanitzable es revisarà per a tractar de revertir-lo i que no s’hi construïsca en el futur.

En el cas dels sòls urbanitzables on ja s’haja aprovat un pla d’actuació integrat (PAI) i que estiga sense executar, es tractarà de modificar el projecte original per a reduir les afeccions. En aquesta situació hi ha entre 1 i 1,5 milions de metres quadrats de sòl a 500 metres de la costa.

La Conselleria també revisarà els projectes urbanístics en sòl urbanitzable on encara no s’ha construït a 2.000 metres de la costa i aprovarà un pla amb els usos que es pot donar a aquests terrenys.

Segons Salvador, els últims 20 anys, “la taxa d’urbanització en els primers 10 quilòmetres de costa ha estat 3,5 vegades superior al creixement de la població en aquesta zona”, la qual cosa és símptoma evident de “les polítiques errònies que s’han dut a terme durant els últims anys”.

A més, ha afegit que “si no s’actua de manera urgent, d’ací a deu anys es reblirà tota la franja litoral que no està protegida per la legislació ambiental”.

Etiquetas
stats