eldiario.es

Menú

Cotino nega que haja oferit “res a ningú” a canvi del seu silenci després de l’accident de metro

L’exconseller ha reconegut que va anar dues vegades a la plaça de la Mare de Déu de València a acompanyar les víctimes i que no hi va tornar perquè notava que hi havia gent que se sentia “incòmoda” amb la seua presència

L’expresident de les Corts va visitar les víctimes “com a Juan Cotino, com a conseller i com a membre del Partit Popular, perquè eren qüestions inseparables”

- PUBLICIDAD -
Cotino pide perdón a familias de víctimas del metro "por no haberlas atendido mejor" y dice que actuó en conciencia

Juan Cotino, expresident de les Corts Valencianes

L’exconseller i expresident de les Corts Valencianes, Juan Cotino, ha comparegut aquest dilluns en la comissió d’investigació parlamentària sobre l’accident de metro que va tenir lloc a València el 3 de juliol de 2006. L’exmembre del Govern valencià ha estat contundent a l’hora d’assegurar que “no vaig oferir res a ningú a canvi de res”, en referència a la possibilitat que des del Consell es provara de comprar el silenci de les víctimes.

Cotino, defensat per l’exvicepresident valencià Víctor Campos per la gestió d’aquest sinistre, ha reconegut que va anar dues vegades a la plaça de la Mare de Déu per acompanyar les víctimes i els familiars, després dels dos funerals celebrats a la catedral de València. Ha reconegut, però, que va decidir no tornar-hi perquè va comprovar que hi havia gent que se sentia incòmoda amb la seua presència.

L’exresponsable d’Agricultura ha apuntat que va anar al lloc de l’accident tan bon punt se’n va assabentar, “inicialment el meu escorta em va dir que es podia tractar d’un atemptat”, i que ningú no li va indicar res per a mirar d’ajudar, “com ho havia fet moltes altres vegades”. Així, ha explicat que va visitar les víctimes “perquè em va donar la gana”, els va donar la seua targeta i els va preguntar si hi podia ajudar, “ho feia en consciència, era la meua única finalitat”. “Vaig anar a veure unes 35 famílies”, ha apuntat.

Pel que fa a les visites, Cotino ha insistit que hi acudia “com a Juan Cotino, com a conseller i com a membre del Partit Popular, perquè eren qüestions inseparables”, alhora que ha indicat que l’expresident Francisco Camps no li va encarregar res, “a mi ningú no em va dir res”. Així mateix, ha estat contundent en afirmar que no va fer cap promesa als familiars i no ha dubtat a demanar-los perdó, “però per si es podia haver fet més, perquè la voluntat de tots era actuar adequadament i es va fer tan bé com es va saber”.

Quan se li ha preguntat si s’ha fet justícia, l’expresident de les Corts ha assegurat que encara no se sap, perquè encara no s’ha tancat la causa judicial. No obstant això, ha puntualitzat que amb les víctimes “mai no es fa prou justícia”.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha