Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Dénia ordena el desallotjament de 10 habitatges en el Grup Català per risc de solsida

Balcó apuntalat en l'edifici desallotjat a Dénia.

Redacció

Dénia —

Quaranta-vuit hores tenen els veïns dels 10 habitatges de l'escala 1 del Grup Català, entre el carrer d'Elx i l'avinguda del Marquesat, a Dénia, per a abandonar els seus domicilis. Fa mesos que l'edifici presenta problemes d'estabilitat i l'ajuntament no vol arriscar-se al fet que un dia ocórrega una desgràcia. Això no ha evitat que els veïns afectats hagen reaccionat després de saber-ho, aquest divendres, amb enorme malestar.

El succeït és conseqüència d'una inspecció municipal realitzada per l'ajuntament arran de que, mesos arrere, fora ja necessari apuntalar una balconada en la façana que recau a l'avinguda del Marquesat. Aquella inspecció va concloure que el dany en el forjat era un símptoma del mal estat de l'estructura, i que havien de prendre's mesures per a consolidar l'estructura de l'immoble.

Es tracta d'un grup d'habitatges socials dels anys 60 i l'estat de deteriorament és palés en alguns punts. El consistori justifica la decisió a garantir la seguretat de les persones. Un parell de mesos arrere, es va comunicar als veïns en una reunió la necessitat que prengueren mesures per a eliminar el risc de solsida i, d'aqueixa manera, evitar un eventual desallotjament.

Passats aqueixos dos mesos, l'ajuntament ha decidit actuar. Els veïns han acollit amb sorpresa l'anunci i es queixen que no se'ls dóna temps suficient per a cercar alternatives d'allotjament d'ací al dilluns. Segons narren, l'alcalde, Vicent Grimalt, va telefonar el migdia del divendres a dues de les veïnes per a comunicar-los que aprofitaren el cap de setmana per a anar abandonant i buidant els domicilis, perquè “dilluns o dimarts” anirà la Policia a desallotjar.

Hi ha confusió sobre el nombre d'habitatges afectats. Els veïns asseguren que l'alcalde els va comunicar que són les escales 1 i 2 (que sumen 20 habitatges, 16 d'elles habitades) les que cal desallotjar d'ací al diumenge. No obstant això, ja al caient de la mitjanit, la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, va assegurar a La Marina Plaza que només és l'escala 1. En cadascuna hi ha 10 habitatges.

La versió de l'ajuntament difereix també de l'oferida pels veïns en una altra cosa: Aquests estaven avisats des de fa temps que es desallotjaria l'edifici si no prenien mesures, segons va assenyalar la regidora.

La regidora va relatar que se'ls va notificar fa temps i, posteriorment, fa ara dos mesos es va convocar una reunió amb els veïns. En ella,va assenyalar Ripoll, se'ls va comunicar que el mal estat de l'edifici preocupava l'ajuntament i que si no es prenien mesures per a reforçar-lo, hauria de ser desallotjat. A més, “arribem a posar cartells en els portals” perquè foren coneixedors també de la situació les famílies que estan arrendades, ja que la reunió era per a propietaris.

Una decisió com la de desallotjar un edifici “no és agradable per a ningú”, però “realment temem per la seguretat de les persones”, deia Ripoll. La regidora insistia que els veïns “han tingut temps de sobres” per a actuar, però “no ho han fet i ha arribat un moment en què cal actuar” per a evitar que puga ocórrer una desgràcia.

En aquest sentit, la regidora va apuntar que “en el mes de maig ja es va notificar als propietaris el desallotjament, però no ho executem per a donar-los temps”. Passats tres mesos, ara preocupa especialment l'estabilitat de l'edifici quan s'acosta el període de pluges.

Etiquetas
stats