eldiario.es

Menú

Els ciclistes no podran accedir a l’interior del Parc Central, però disposaran de 26 aparcabicis

València Amb Bici considera que, encara que ara no cal l’accés als ciclistes, en el futur s’hauria de poder creuar el jardí per a comunicar Russafa amb el carrer de Sant Vicent

La zona verda estarà tancada a les nits, però es garantirà l’accés a les naus que es destinaran a Universitat Popular, poliesportiu, serveis socials i centre cultural

- PUBLICIDAD -
Vistas aéreas del Parque Central

Vistes del Parque Central. JESÚS CÍSCAR

La primera fase del Parc Central que obrirà les portes a la primavera de l’any que ve sobre una superfície de 110.000 metres quadrats que dóna al carrer de les Filipines, Peris i Valero i Malilla serà terreny vedat per als ciclistes.

Encara que l’actual ordenança de Circulació, que està en fase de revisió, prohibeix com a norma general la circulació de bicicletes pels jardins de la ciutat, sí que deixa la porta oberta a fer excepcions sempre que estiga senyalitzat degudament.

No obstant això, fonts municipals han informat que no serà el cas del Parc Central, l’accés del qual serà exclusiu per a vianants.

Precisament per aquest motiu i per a incentivar l’ús de la bici com a mitjà de transport per a arribar al parc, s’ha previst la instal·lació d’un total de 26 aparcabicis en tot el perímetre del jardí.

A més, s’han construït uns 1.300 metres de carril bici per a arribar al parc. En concret, un tram de connexió amb Ausiàs March, un altre ramal al carrer de les Filipines pel perímetre del parc i un altre des del cantó del concessionari en la rotonda de Sanchis Guarner cap a Peris i Valero, i per la part inferior del viaducte fins a la passarel·la d’Amparo Iturbi.

Sobre això, el portaveu de València Amb Bici, Antonio Llópez, ha comentat que no té molt de sentit que es permeta l’accés a ciclistes en aquesta primera fase del parc, ja que actualment no millora la connectivitat amb l’altra part de la ciutat per tal com les vies continuen en superfície: “Per exemple, a Vivers sí que seria interessant que habilitaren un itinerari per a creuar d’una banda a l’altra de la ciutat”.

No obstant això, sí que ha recordat que una vegada estiguen les vies soterrades i la totalitat del parc acabat, sí que hi ha planificada una connexió ciclista entre el carrer de Dénia i el de Sant Vicent travessant el jardí.

Llópez ha considerat més important en l’actualitat millorar la connexió del parc amb l’anella ciclista donant continuïtat a l’itinerari del carrer de les Filipines, una millora que, a parer seu, passaria per fer un carril bici pel carrer d’Alacant.

Tancat a les nits

Igual que altres grans zones verdes de la ciutat com ara Vivers o el Parc de l’Oest, el Parc Central estarà tancat a les nits, encara que la tanca permetrà l’accés a les naus que es destinaran a Universitat Popular, centre cultural, poliesportiu i serveis socials.

Les dues primeres es posaran en funcionament l’any que ve. El parc no disposarà inicialment d’altres mesures de seguretat addicionals, com ara càmeres de videovigilància.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha