Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel abre otro conflicto con España por hablar de genocidio en Gaza
¿Ha tocado 'techo' el crecimiento de la economía española?
Opinión - Exclusivo para socios El rompecabezas de ERC. Por Neus Tomàs

El pròfug del cas Emarsa implica diversos alts càrrecs del PP en el saqueig

L’exvicepresident de la Diputació de València, Enrique Crespo (PP).

Voro Maroto

València —

L’empresari Jorge Ignacio Roca Samper, considerat el capitost de la trama corrupta que va espoliar Emarsa, ha confessat davant del jutge que investiga el cas que s’unflaven les factures a l’empresa pública per distraure diners de què es beneficiaven, entre altres, diversos alts càrrecs del PP: l’exvicepresident de la Diputació de València, Enrique Crespo; l’exgerent de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (Epsar), José Juan Morenilla, i Ignacio Bernácer, cap d’explotació d’Epsar.

Roca Samper està considerat el cervell financer de la presumpta trama corrupta que, mitjançant una xarxa d’empreses, es va apropiar més de 23 milions d’euros de fons públics. Fugit a Moldàvia, on va ser detingut, el judici per l’afer, un dels escàndols de corrupció més greus de la Comunitat Valenciana amb el govern del PP, va ser ajornat fins que ha estat extradit i ha pogut declarar posteriorment.

La declaració ha tingut lloc hui dilluns al Jutjat d’Instrucció número 15 de València, en què Roca –actualment a la presó per l’assumpte— ha començat la compareixença a les 10 del matí. Segons Las provincias, el director financer de la trama ha confirmat les tesis de la policia i de la fiscalia: en connivència amb Crespo i diversos alts càrrecs de l’empresa manipulava a l’alça els costos de la societat o directament facturava per serveis inexistents per rebre més diners de la Generalitat, que després repartia i es gastava en cases, prostitutes, viatges i tiberis.

L’acusació pública demana per a Crespo, Morenilla i Bernácer 14 anys de presó per un delicte continuat de malversació de cabals públics i un altre de prevaricació administrativa en combinació amb falsedat de document públic i de document mercantil. Per a Esteban Cuesta, exgerent de la companyia del 2004 al 2010, demana 12 anys.

Els altres 21 acusats s’enfronten a una pena de dos a huit anys. Segons fonts judicials, uns quants dels acusats han reconegut la seua responsabilitat i han acordat les penes amb les acusacions. En principi, el judici se celebrarà una vegada s’unisquen al sumari les declaracions de Roca Samper.

Etiquetas
stats