Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Emergències i l'Ajuntament de València demanen retardar la plantà de les falles pel temporal

Muntatge de la falla de la plaça de l'Ajuntament.

EFE

València —

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat i l'Ajuntament de València han recomanat aquest diumenge a les comissions falleres retardar fins a dimarts o dimecres la plantà per a evitar incidents davant el temporal de pluja i vent previst per a les pròximes hores.

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior, d'acord amb les prediccions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), ha alertat de l'arribada a partir d'aquesta vesprada d'un temporal de pluja, neu, vent i mar, que afectarà especialment a l'est i sud-est peninsular, i que podria perllongar-se fins al dimecres.

Les pluges a la Comunitat Valenciana podrien produir acumulacions de fins a 100 litres per metre quadrat en 12 hores, i el temporal de mar ones de 4 a 5 metres d'altura, segons ha informat el Ministeri de l'Interior en un comunicat.

L'Ajuntament de València s'ha sumat a la recomanació d'Emergències de no avançar la plantà fins a la vesprada del pròxim dimarts, encara que el municipi aconsella reservar-la, en la mesura del possible, a la nit del dimecres 15.

Recomana igualment que “es fixe un perímetre de seguretat suficient al voltant de les falles que evite que l'estructura puga causar cap dany material o personal en cas de caiguda”.

Etiquetas
stats