Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ferran Garcia-Oliver guanya el premi Octubre d'assaig

Els guanyadors de la 44ª edició dels Prmeis Octubre / PRATSCAMPS

elDiariocv

El Premi Joan Fuster d'assaig de la 44ª edició dels Premis Octubre l'ha guanyat l'escriptor Ferran Garcia-Oliver amb el llibre Nació, ancestres i ADN, una obra on l'autor revisa la literatura que s'ha produit sobre els origens dels valencians per a desmuntar les tergiversacions ordides a propòsit de la identat valenciana. L'exdiputat d'Esquerra Republicana de Catalunya Miquel Àngel Estradé ha aconseguit el premi Andròmina de narrativa amb la novel·la L' assassí que llegía Vidal Vidal i el poeta Josep Ramon Bach el Vicent Andrés Estellés de poesia amb l'obra Secreta dàlia.

Garcia-Oliver, catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de València té, a més de la seua producció historiogràfica, una àmplia trajectòria com a novel·lista. Estradé, d'altra banda, situa en la ciutat de Lleida una intriga al voltant d'un assassí en sèrie. Finalment, Bach, originari de Sabadell, ha plasmat en el seu llibre una reflexió sobre la memòria existencial.

El lliurament d'aquesta edició dels Premis Octubre, un dels certamens més importants de les lletres en llengua catalana, que convoca l'editorial Tres i Quatre, s'ha produit la nit d'aquest passat dissabte en un acte celebrat al Mercat Central de la Ciutat de València, amb la presència de representants de les institucions valencianes, un fet que no es produïa des de feia molt temps i que ha estat possible pel canvi polític de les últimes eleccions autonòmiques i locals. Al Premi Vicent Andrés Estellés s'hi han presentant en aquesta edició 73 originals, mentre que al Joan Fuster d'assaig hi han optat 19 obres i 59 originals a l'Andròmina.

Etiquetas
stats