Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Fiscalia demana 16 anys de presó per a Ripoll (PP) per corrupció en el cas Brugal

L’expresident de la Diputació d’Alacant (PP), José Joaquín Ripoll.

elDiariocv

La Fiscalia Anticorrupció acusa de delictes relacionats amb la corrupció l’expresident de la Diputació d’Alacant, José Joaquín Ripoll, i els empresaris Enrique Ortiz i Ángel Fenoll en l’escrit que ha presentat aquest dimecres pel cas Brugal. Sol·licita 16 anys de presó i multa d’un milió d’euros per a Ripoll, que també va ser vicepresident de la Generalitat a les ordres d’Eduardo Zaplana, una pena idèntica per a Fenoll, el ‘capo’ dels fems, i 17 anys i 300.000 euros de multa per a Ortiz, contractista habitual de les administracions controlades pel PP.

En aquest sumari es jutjaran delictes de suborn, prevaricació, negociació prohibida, frau, coaccions i tràfic d’influències pel tripijoc de contractes per a la concessió i l’explotació del Pla Zonal de Residus del Baix Segura.

L’operació Brugal es va iniciar en els primers mesos del 2006 arran que l’empresari Fenoll difonguera unes gravacions amb un regidor d’Oriola (Alacant), en què es posaven de manifest unes presumptes il·legalitats en l’adjudicació del concurs local de fems, on pretesament n’eixiria desfavorida la mercantil de la seua propietat, Colsur.

Segons l’ordre de processament dictat al febrer pel jutge que investiga el cas, “ha quedat indiciàriament acreditada l’existència d’una trama organitzada” al voltant de cinc empresaris que van tenir “l’ajuda i la col·laboració directa i informació d’investigats amb diversos càrrecs polítics i tècnics vinculats al Consorci de la Diputació Provincial d’Alacant”, per a “obtenir favors” de la corporació provincial i dels ajuntaments d’Oriola i del Pilar de la Horadada.

Tot, “mitjançant el lliurament de regals a funcionaris i autoritats amb competència o influència en contractacions, i en concret en el Pla Zonal XVII de Residus de la Zona XVII, aprovat mitjançant Una ordre de 15 d’abril del 2005 de la Conselleria de Territori i Habitatge de la Comunitat Autònoma Valenciana”.

La jugada, segons la investigació policial, es va fer a tres bandes. Ripoll va adjudicar al començament del 2008 la contracta de recollida de fems del Pla Zonal del Baix Segura a l’UTE Cespa-Ortiz, concessió pactada entre els empresaris Ortiz i Fenoll i el president de la Diputació. Ripoll, presumptament, adjudicava l’abocador a una empresa d’Ortiz a canvi que aquest comprara uns terrenys de Fenoll valorats en quatre milions i comprats pel ‘capo dels fems’ per 800.000 euros.

Un acord, que també segons la investigació, preveia l’entrada de Fenoll en el capital de Tabarka Media. Els regals per a aconseguir el contracte milionari del femater van consistir en dos viatges organitzats per Ortiz i per l’empresari Rafael Gregory –també imputat– a bord de dos iots propietat de l’empresari a les illes Balears.

Etiquetas
stats