Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern valencià reclama al bisbe que aparte el capellà condemnat per pederàstia de l’hospital d’Alacant

El Hospital General Universitario de Alicante

Laura Martínez

0

La Conselleria de Sanitat reclama al bisbe d’Oriola-Alacant que aparte el capellà condemnat per pederàstia del seu lloc de treball a l’hospital públic d’Alacant. Amador Romero va ser condemnat a 18 mesos de presó i a pagar 60.000 euros a la víctima, un escolà d’11 anys, per abusos sexuals continuats, però no va entrar a la presó, perquè la pena no superava dos anys i no tenia antecedents.

El sacerdot va ser traslladat “a petició pròpia” de la diòcesi de Granada, amb el favor del bisbe d’Alacant, que li va permetre treballar en la seua demarcació. Des de fa deu anys, el condemnat treballa prestant serveis religiosos en hospitals públics –va estar com a capellà a l’Hospital General d’Elx–. Com passa amb les escoles públiques, és el bisbat qui fa la selecció del personal, encara que paga l’Administració.

Com a conseqüència de l’acord entre l’Estat i la Conferència Episcopal del 1985 (en temps del govern socialista de Felipe González), la Generalitat Valenciana gasta 856.000 euros a pagar els sous dels capellans en els centres sanitaris. Altres convenis, com amb el de la confessió evangèlica, impliquen que únicament s’ofereix un espai als pastors, mentre que amb la comunitat musulmana no hi ha cap mena d’acord.

Ara, segons ha pogut saber eldiario.es, el Govern valencià demana al bisbat informació sobre el sacerdot i exigeix que prenga mesures. A més, reclama que s’aparte el religiós d’un lloc de treball en què pot tindre contacte amb menors, com és un centre hospitalari públic.

Fa una setmana, el bisbat va emetre un comunicat en defensa del religiós, en què destacava que “tant la justícia civil com l’eclesiàstica no li prohibeixen o limiten per a l’exercici del seu ministeri sacerdotal”. El mateix bisbe responsable d’aquestes paraules va obligar un altre religiós, el capellà de l’Alfàs del Pi que es retractara per haver denunciat en una xarxa social la corrupció de l’Església.

Etiquetas
stats