eldiario.es

9

La Palometa TV: La Tuerka valenciana arranca entrevistant Ignacio Blanco

Un grup d’activistes i un regidor de Podem a València llancen un programa de televisió inspirat en l’espai que va donar popularitat a Pablo Iglesias

El logo de La Palometa, a la izquierda. A la derecha, Ignacio Blanco y Roberto Jaramillo, durante la primera entrevista.

El logotip de La Palometa, a l’esquerra. A la dreta, Ignacio Blanco i Roberto Jaramillo, durant la primera entrevista.

La palometa és una carcassa de tres peces, una mena de caragol. Amb aquest nom –La Palometa TV– ha nascut una indissimulada rèplica valenciana a La Tuerka, el programa d’entrevistes que va començar a donar popularitat a l’ara celebèrrim Pablo Iglesias.

La Palometa és una iniciativa de Roberto Jaramillo, membre de Podem, regidor a València de València en Comú i diputat provincial, i La Radio I Televisió del Poble, un grup d’activistes que fa temps que difonen vídeos sobre les causes més diverses: des de xarrades sobre “la salut al costat de les cimenteres” fins a debats entre els aspirants a la secretaria general de Podem.

El treball es fa sense ànim de lucre i amb moltes limitacions materials. L’equipament no és professional i les gravacions es fan en un estudi improvisat de Massamagrell cedit per un particular. L’aspiració de Jaramillo és, sense perdre l’espontaneïtat, millorar la qualitat de La Palometa.

El programa pretén donar veu a personatges de diverses procedències. Els entrevistats següents parlaran del procés de pau a Colòmbia i d’un projecte que ha revolucionat –propietat comunal del recurs amb uns resultats de qualitat excel·lents– la gestió de l’aigua en una zona d’aquell país.

El primer ha estat Ignacio Blanco, exdiputat d’Esquerra Unida i candidat d’aquesta formació a la presidència de la Generalitat Valenciana. “Vam jugar com mai [en les eleccions autonòmiques del 2015] i vam perdre com sempre”, li confessa a Roberto Jaramillo, un estudiant d’enginyeria que ha arribat a la política després de la seua implicació primerenca en el fenomen Podem i que fa d’entrevistador.

El 2014, un altre grup d’entusiastes va llançar Allioli TV, una altra rèplica local a La Tuerka. En aquella iniciativa, que no va tenir continuïtat, participava Ferran Martínez, un altre membre de Podem que ara és senador. Potser Jaramillo i Radio I Televisió del Poble tinguen més sort.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha