eldiario.es

9

L'Audiència Nacional avala els acomiadaments de RTVV i facilita el camí a la nova televisió pública valenciana

El tribunal rebutja la demanda contra l'ERO dels sindicats i descarta la inconstitucionalitat de la llei que va liquidar Canal 9

La resolució justifica el tancament per la "calamitosa" situació de l'empresa, amb una plantilla sobredimensionada

La sentència frustra la readmissió dels extreballadors i remou un dels obstacles per a la nova televisió, en tràmit de creació

Extrabajadores de RTVV junto a la Audiencia Nacional.

Extreballadors de RTVV davant l'Audiència Nacional. @InterRTVV

L'Audiència Nacional ha declarat justificat l'ERO amb el qual es va acomiadar 1.600 treballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) i descarta la inconstitucionalitat de la llei promulgada pel PP en la Generalitat que va suprimir el servei públic i va provocar la liquidació de l'empresa i el consegüent ERO.

El Tribunal, en una sentència de 90 folis, de la qual ha sigut ponent el president de la Sala, Ricardo Noces, explica les raons per les quals han de rebutjar-se totes les qüestions de nul·litat plantejades pels demandants -CGT, a la denúncia de la qual es van adherir la resta de sindicats- i raona perquè al seu judici la llei que va suprimir el servei públic de televisió va ser l'única eixida a un projecte esgotat, amb un grup que travessava una gravíssima situació econòmica, quasi "calamitosa", i una plantilla sobredimensionada.

Davant aqueixa situació, raona la sentència, la Generalitat, en la seua funció de legislador, va optar per una via, la de la supressió del servei públic. Aquesta "va suposar una esmena a la totalitat a la gestió privada dels seus responsables i reconèixer objectivament que no es va saber gestionar degudament".

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha