Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència Nacional avala els acomiadaments de RTVV i facilita el camí a la nova televisió pública valenciana

Extreballadors de RTVV davant l'Audiència Nacional.

Voro Maroto

L'Audiència Nacional ha declarat justificat l'ERO amb el qual es va acomiadar 1.600 treballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) i descarta la inconstitucionalitat de la llei promulgada pel PP en la Generalitat que va suprimir el servei públic i va provocar la liquidació de l'empresa i el consegüent ERO.

El Tribunal, en una sentència de 90 folis, de la qual ha sigut ponent el president de la Sala, Ricardo Noces, explica les raons per les quals han de rebutjar-se totes les qüestions de nul·litat plantejades pels demandants -CGT, a la denúncia de la qual es van adherir la resta de sindicats- i raona perquè al seu judici la llei que va suprimir el servei públic de televisió va ser l'única eixida a un projecte esgotat, amb un grup que travessava una gravíssima situació econòmica, quasi “calamitosa”, i una plantilla sobredimensionada.

Davant aqueixa situació, raona la sentència, la Generalitat, en la seua funció de legislador, va optar per una via, la de la supressió del servei públic. Aquesta “va suposar una esmena a la totalitat a la gestió privada dels seus responsables i reconèixer objectivament que no es va saber gestionar degudament”.

Etiquetas
stats