Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Romanticisme a escena

Instant de l'obra

Moisés Pérez

València —

De l'humor de Charles Chaplin al romanticisme d'Alexandre Dumas. El Teatre Micalet estrena aquest dijous fins al 7 de febrer l'obra 'Marguerite Gautier', inspirada en la novel·la francesa 'La Dama de les Camèlies'. En ella, es relaten les aventures amoroses d'una cortesana de París amb grans personatges de la vida social de la ciutat. Darrere d'aquestes relacions s'amaga una reflexió sobre l'ofici de la prostitució.

L'obra que va inspirar al compositor italià Giussepe Verdi a fer l'òpera 'La Traviatta', arriba ara al teatre de la mà del Centre Dramàtic de Vila-real. Amb la direcció de Hadi Kurich, el muntatge està interpretat per Alejandra Mandli, Miquel Mars, Carmen López, Cristina Llop, Manu Valls, Ana Kurich i el mateix director i autor d'aquesta versió.

Així, es tracta d'una adaptació valenciana, però que manté bona part de l'essència de l'obra de Dumas. L'espectacle, per tant, és una oda a la vida, l'amor, la dignitat i els sentits de justícia i deure, valors universals que no coneixenm èpoques i pugen novament a l'escenari. Això sí, amb punts renovats i adaptats al teatre contemporani.

Les diferents versions de l'obra en són moltes. I sempre han aconseguit un gran èxit de públic, que ha sabut reconéixer el gran valor d'aquesta història. La seua combinació de romanticisme i realisme que a mitjan segle XIX irrompia amb força són els ingredients claus perquè sempre haja copsat l'atenció dels espectadors. El relat, tot i que és ben trist, no està endolcit. Més aviat tot al contrari. La crueltat del romanticisme més pur és ben present al llarg de l'actuació.

Etiquetas
stats