eldiario.es

Menú

Sanitat expedienta a una infermera que va increpar a una pacient per parlar-li en valencià

Segons la Plataforma per la Llengua denuncia "prejudicis lingüístics d'odi al valencià, impropis d'una treballadora del sector públic de la Generalitat"

- PUBLICIDAD -
Carmen Montón a Susana Díaz: que haga lo que considere mejor para el PSOE

La consellera de Sanidad, Carmen Montón EFE

La Conselleria de Sanitat ha obert un expedient a una infermera que va increpar a una pacient per dirigir-se a ella en valencià, segons ha informat la Plataforma per la Llengua.

Els fets van ocórrer el passat 18 de gener en el centre de salut pública de Villanueva de Castellón, quan la pacient li va parlar en valencià a la infermera i aquesta li va dir que no entenia el valencià i a continuació va expressar "prejudicis lingüístics d'odi al valencià, impropis d'una treballadora del sector públic de la Generalitat", segons aquesta entitat.

En una carta dirigida a la Plataforma per la Llengua després de denunciar el cas, Sanitat explica que la queixa va arribar a les Corts Valencianes i que la gerència del Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent va prendre mesures obrint un expedient en relació a aqueixos fets que, segons afig, acabarà en "una sanció disciplinària".

En el seu escrit. la Generalitat detalla que accepta la proposta de la Plataforma per la Llengua d'impartir un curs de valencià a la infermera.

Segons recorda, negar l'atenció sanitària a un ciutadà per parlar en valencià és "un cas de discriminació" que va en contra de la legalitat de l'Estatut d'Autonomia, de l'article 2 de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) i de l'article 14 de la Constitució.

"El valencià és llengua pròpia en el territori de la Comunitat Valenciana i tots els ciutadans tenen dret a conèixer-ho i usar-ho oralment i per escrit, tant en les relacions privades com en les relacions amb instàncies públiques", ha assenyalat la Plataforma per la Llengua.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha