eldiario.es

Menú

“Tots a una veu”: Un Nou d’Octubre per a fer visible el problema valencià a Espanya

La Generalitat presenta un pla entorn de la celebració de la Diada valenciana per a recuperar l’“orgull” de ser valencià, reivindicar un millor finançament i reconstruir la reputació perduda

- PUBLICIDAD -
Cartel de la Generalitat para el 9 d' Octubre de 2016.

Cartell de la Generalitat per al Nou d'Octubre de 2016

La Generalitat ha recorregut a la lletra de l’himne valencià –“Tots a una veu”– com a lema per a les celebracions del Nou d’Octubre. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat diverses actuacions per a continuar intentant influir en les elits polítiques i mediàtiques i fer visible a Espanya el “problema valencià”: l’injust finançament autonòmic –un territori pobre que paga com un de ric– i la falta d’inversions (per exemple, el Corredor Mediterrani).

“El problema de Catalunya no és l’únic problema territorial a Espanya”, ha dit Puig. Per això, el president anirà dimarts a Madrid a la tercera tramitació de la reforma de l’Estatut . L’endemà, dimecres, presidirà un acte a la capital d’Espanya per demanar a l’Estat els diners que correspon als valencians. Hi haurà més actes per motiu del Nou d’Octubre, la commemoració de l’entrada de Jaume I a València el 1238 i dia clau en la creació del Regne de València.

Tots els actes tindran un fil conductor: “Demostrar la força que tenen els valencians quan estan units”. Per això s’ha escollit l’elecció d’un claim l’esmentat ‘Tots a una veu’– que emociona, diu Puig. “Per als valencians aquesta és una època de reparació [després de l’era negra que hauria suposat l’etapa del PP en la Generalitat], reconstrucció i renaixement”.

“Valencians, en peu alcem-se”. Puig, recorrent una altra vegada a l’himne regional, vol “alçar la hipoteca reputacional basant-se en la història i, també, amb visió de futur”. “Aquest camí és llarg, i s’ha de recórrer sense partidisme i fent servir els elements comuns”.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha