Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

València sufragarà la llum de les famílies que no puguen pagar-la

Una mesura del tripartit per a pal·liar la pobresa energètica

Moisés Pérez

València —

Pedaç per a frenar, en part, la pobresa energètica. Mentre el tripartit municipal de València –format per Compromís, PSPV-PSOE i València en Comú– busca la fórmula per a comprar electricitat al mercat majorista i subministrar-ne directament a les famílies que no poden fer front a les factures de la llum, volen pal·liar la situació amb mesures d’emergència. Encara que, de moment, no es puga beneficiar tota la població.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha firmat un acord amb el delegat comercial d’Iberdrola a la Comunitat Valenciana, Joaquín Longares, perquè la companyia no talle la llum a les persones sense recursos que no puguen afrontar el pagament dels rebuts d’electricitat. És més, es pretén una relació fluida entre l’energètica i l’Ajuntament perquè, quan es detecte l’impagament de la factura, a més de no tallar el subministrament, es notifique aquest fet al consistori.

Una vegada notificat, seran els serveis socials els que s’encarregaren de valorar si les circumstàncies de la família són d’“extrema vulnerabilitat econòmica”, com ha apuntat la regidora de Desenvolupament Humà, Consol Castillo. Si la família compleix aquests requisits, serà l’Ajuntament el que es farà càrrec d’abonar la factura a través d’una ajuda econòmica a la família per aquesta quantitat, segons detallen fonts municipals.

No obstant això, com que s’ha firmat amb Iberdrola, només es podran beneficiar els que en siguen clients. “De moment, no tenim previstes més reunions amb la resta de les companyies. Però voldríem arribar a acords amb totes per a frenar així la pobresa energètica”, indiquen des de l’Alcaldia. “Amb aquest acord busquem solucionar els problemes de la majoria de la gent, ja que és la companyia principal”, asseguren. Un acord que és semblant al que va signar l’Ajuntament amb Aguas de Valencia en el mateix sentit.

Etiquetas
stats