eldiario.es

9

Vídeo: la clausura per la força de Canal 9 vista des de dins al cap de tres anys

Les imatges recullen l’entrada de la policia al centre de producció, les llàgrimes dels rostres més populars de la cadena i el punyiment dels treballadors durant la matinada del tancament

Els extreballadors de RTVV han convocat una manifestació el 29 de novembre, tercer aniversari de la fi de les emissions, per a reclamar la “reparació” dels seus “drets laborals” per mitjà d’una solució “negociada”

La imagen del cierre de Canal 9 que ilustra el libro de Pura Requena '12:19. Manipulació, saqueig i mort de RTVV'

La imatge del tancament de Canal 9 que il·lustra el llibre de Pura Requena 12:19. Manipulació, saqueig i mort de RTVV

El 29 de novembre de 2013 el Govern valencià, llavors governat pel PP, va tancar manu militari Canal 9, la televisió pública valenciana. Al cap de tres anys, la nova televisió valenciana –impulsada des del Parlament autonòmic per tots els grups, excepte el PP– està en tràmit de creació

El conflicte laboral després de l’acomiadament de tota la plantilla de Ràdio Televisió Valenciana tampoc no s’ha tancat. L’11 de gener, l’Audiència Nacional celebrarà el judici contra l’acomiadament col·lectiu per la denúncia de CGT, l’únic sindicat que no va acceptar l’ERO presentat per la Generalitat.

I dimarts, en el tercer aniversari del tancament, els sindicats han convocat una manifestació per a reclamar la “reparació” dels seus “drets laborals” per mitjà d’una solució “negociada”: “RTVV: qui no repara drets, consolida injustícies”, serà el lema de la convocatòria.

La manifestació vol forçar el Govern valencià a negociar in extremis el retorn de tants extreballadors com siga possible. La llei que empara la creació de la nova televisió –que encara no té data de reobertura– només els dóna preferència en l’accés a una eventual televisió en proves. Per a la definitiva, tots els aspirants hauran de passar el procés de selecció preceptiu.

Amb uns quants fronts oberts –la creació de la nova televisió, el judici sobre l’ERO, les protestes dels extreballadors–, uns quants exempleats continuen recordant el traumàtic tancament. En aquest vídeo, amb imatges de Carlos López Gay, càmera durant gairebé 20 anys de Canal 9, es repassa l’entrada de la policia al centre de producció, les llàgrimes dels rostres més populars de la cadena i el punyiment dels treballadors durant la matinada d’un tancament que va comportar ferides que encara no s’han tancat.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha