Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

Quan vetlar al difunt no està permés a la nit

El tanatori de l’Aljub, a Elx

Emilio J. Salazar

Elx —

0

El tancament del servei nocturn de vetla anunciat per l'empresa del grup ASV que gestiona els dos únics tanatoris d'Elx ha fet actuar a l'Ajuntament. Aquest dimecres, a través d'un comunicat, l'equip de govern local ha demanat a la mercantil “que reconsidere la seua decisió”.

Tenint en compte que els dos tanatoris són privats, poc pot fer més un consistori que diu respondre a “un clam popular” a favor de vetlar als seus morts en horari nocturn. L'empresa, propietària de 80 centres tanatoris i funeràries repartits per tot el país, sobretot a la Comunitat Valenciana i Andalusia, al·lega que aquest tancament “obeeix a canvi d'hàbits socials”, és a dir, al fet que s'està perdent el costum de vetlar durant tota la nit al finat i com a pas previ al seu enterrament o incineració.

A preguntes d'aquest mitjà, de moment confirmen que la mesura afectarà a Elx i segons recorda el consistori, també a Alcoi, quedant exempts els d'Alacant ciutat. Les instal·lacions del barri de Carrús ja han tancat les seues sales-vetles a la nit des de fa mesos, mentre que les de l’Aljub faran el propi a partir de les 23 hores el pròxim 19 d'agost.

“La mesura ha sigut taxativa, sense tot just publicitat, per la qual cosa molts ciutadans que hagen d'usar-ho es veuran sorpresos a partir de la segona quinzena d'agost”, es lamentava el regidor de l'àrea de Manteniment, Espai Públic, Serveis i Contractació, Héctor Díez.

Per això, el regidor ha instat al grup ASV a prendre aquesta consideració de manera “més gradual”, i que si, a mitjà termini, ha de fer-la efectiva, que ho faça “anunciant-ho amb temps”.

Etiquetas
stats