Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’incendi d’Artana arriba al paratge de la serra d’Espadà i un altre foc crema a Tavernes de la Valldigna

Les flames cremen el paratge de Castelló

elDiariocv

Els mitjans aeris han tornat a incorporar-se aquest matí de dimarts a les tasques d’extinció de l’incendi d’Artana que afecta el paratge natural de la serra d’Espadà, que encara està descontrolat i ja ha cremat unes 1.000 hectàrees forestals, segons s'informa des de la diputació castellonenca.

Prop de 300 efectius amb 27 mitjans aeris treballen sobre la zona, en què hi ha mobilitzades dotacions de bombers, la Unitat de Voluntaris Forestals de les Fonts d’Aiodar, bombers forestals, coordinadors, tècnics, la Unitat Logística, Protecció Civil, la BRIF, la Unitat la Militar d’Emergències (UME) i uns quants camions d’abastament.

Segons el Consorci Provincial de Bombers, el foc afecta els termes d’Artana, de l’Alcúdia de Veo i de Tales, a més del paratge de la serra d’Espadà, tot i que ara es tracta d’evitar que es propague a altres zones com Onda, Eslida i Aín.

L’incendi continua actiu, encara que ha evolucionat lentament durant la nit, segons les mateixes fonts. Els primers mitjans aeris ja estan actius des de les 7 h i es preveu que, de manera progressiva, s’hi vaja incorporant tot el dispositiu que va actuar ahir en l’extinció.

Els primers mitjans aeris avaluen a hores d’ara com han anat les tasques d’extinció durant la nit, “encara que sembla que el foc ha avançat a poc a poc”.

Al llarg d’aquesta nit han treballat a la zona deu unitats de bombers forestals, huit autobombes, tres brigades, dues brigades helitransportades, huit dotacions de bombers de Castelló i una secció de l’UME.

Dos fronts actius

Aquest incendi presentava dos fronts, encara que les flames estaven lluny dels nuclis habitats, ja que es tracta d’una zona amb molt poca població de la comarca de la Plana Baixa.

La Generalitat ha instal·lat al polígon industrial d’Artana el post de comandament avançat (PMA), a què han acudit per supervisar les faenes d’extinció la consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián; el director general de l’Agència d’Emergències, José Maria Ángel; i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner.

Elena Cebrián ha informat que tots els esforços se centren a hores d’ara a contenir el flanc esquerre, que és el més actiu, per a protegir la serra d’Espadà. Des d’aquest matí hi ha tres mitjans aeris que treballen en les tasques d’extinció.

La consellera ha afegit que el foc, que segons sembla es va iniciar al costat d’un camí, és virulent i afecta una zona escarpada de vegetació densa, encara que s’espera que durant la nit augmente la humitat i ajude a disminuir la intensitat del foc.

Javier Moliner ha destacat que es va actuant “estratègicament en la defensa d’un parc natural que excedeix el valor de la part natural i que s’ha convertit en un referent de la província de Castelló, com és la serra d’Espadà”.

Està previst que cap a les 10 h el president de la Generalitat, Ximo Puig, vaja al post de comandament avançat per conéixer de primera mà, i sobre el terreny, la situació.

Des dels Bombers de Castelló s’ha destacat la dificultat de les faenes per l’escassetat d’accessos per pistes forestals. A més, hi afigen que en els tasques nocturnes ha estat positiu l’augment de la humitat, malgrat que aquest matí de dimarts la presència de fum dificulta les faenes, tot i que no les impedeix.

Incendi a Tavernes

D’altra banda, un altre incendi forestal s’ha declarat aquesta nit a la localitat valenciana de Tavernes de la Valldigna, informa el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.

Les flames afecten la muntanya de les Tres Creus de la població i fins al lloc s’han desplaçat tres unitats de bombers forestals, tres autobombes i dos vehicles de bombers de València, i a primera hora tres mitjans aeris s’han sumat a les tasques d’extinció.

Segons fonts d’Emergències aquest incendi també està lluny dels habitatges i només afecta superfície forestal. Les mateixes fonts apuntaven que a les 9.08 h l’incendi estaria estabilitzat.

Etiquetas
stats