Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un centenar d’obres prenen els carrers de València aquest estiu

Obres en el pont Iturbi, junt al Parc Central.

Carlos Navarro Castelló

València estarà literalment presa per obres aquest estiu. A les 74 existents actualment, segons l’Oficina de Coordinació de València (Ocoval), se n’uniran almenys 24 més que s’engegaran els pròxims dies.

Entre les que estan en marxa amb afecció al trànsit destaquen els treballs de reurbanització que afecten les avingudes de Peris i Valero, d’Ausiàs March i al pont d’Iturbi, emmarcades en el projecte del Parc Central, o també les obres d’una canonada arterial que mantenen dos carrils tallats al passeig de la Petxina.

D’altra banda, el regidor de Desenvolupament Urbà i responsable de les obres d’urbanització a la ciutat, Vicent Sarrià, ha informat eldiario.es que durant els tres mesos d’estiu es duran a terme al viari públic de la ciutat unes 20 obres d’urbanització i asfaltatge.

Sarrià ha explicat que poques vegades caldrà procedir a fer talls de trànsit, perquè les obres són per a ampliacions de vorera generalment (carrer de Rubiols, Ventura Feliu; Josep Andreu Alabarta o Casa de la Misericòrdia); millora d’accés a col·legis públics com el CP Antonio Machado de Torrefiel i algunes pavimentacions com el tram de l’avinguda del Cid o la de l’Arxiduc Carles, aquesta última pendent d’aprovació.

Tal com ha assenyalat Sàrria, destaquen també obres importants per a la millora de la qualitat de vida dels barris, com el carrer Josep d’Orga, a Algirós, que permetrà obtenir una zona de descans i de trobada veïnal en un entorn protegit de xalets del començament del segle XX, o l’ampliació de voreres amb arbratge al carrer de la Casa de la Misericòrdia a la vora del complex educatiu Misericòrdia, per on passen cada dia milers d’estudiants. Sàrria ha remarcat també dues obres molt reclamades pels residents i l’execució de les quals serà possible per l’autorització de l’Arquebisbat, propietari dels terrenys, com són l’obertura del carrer Joan Miró al costat de l’Església de la Torre i la urbanització amb voreres i ampliació de viari al carrer de Josep Andreu Alabarta a Sant Isidre.

A més, destaquen també les obres de reurbanització de l’entorn del Museu de Belles Arts Sant Pius V, dels vials del PAI de Quatre Carreres i Malilla o el reasfaltatge del polígon Vara de Quart.

També a l’agost han de començar les obres de l’anell ciclista de la Ronda Interior. No obstant això, s’ajornen al setembre o l’octubre les obres de reurbanització d’uns quants carrers del Cabanyal.

El nombre d’obres podria incrementar-se, ja que està a punt d’aprovar-se una modificació de crèdits d’un milió d’euros per a més millores urbanes.

Sarrià ha comentat que, encara que el volum d’obres per a aquests tres mesos d’estiu és important, totes les obres de millora en la urbanització dels barris, fins i tot les d’asfaltatge, es faran durant tot l’any, sense esperar a concentrar-les en els mesos d’estiu, ja que les molèsties que s’ocasionen són mínimes i els efectes beneficiosos per als veïns són considerables.

Etiquetas
stats