eldiario.es

Menú

La Diputació de València llança el seu tercer disc de versions 'folk' de nadales valencianes

'El Nadal del poble' és un disc recopilatori de nadales tradicionals valencianes versionades per a l’ocasió per grups de folk i música tradicional actuals

- PUBLICIDAD -
Trompa i Fil van actuar a la Beneficència en la presentació del CD  'El Nadal del poble'

Trompa i Fil van actuar a la Beneficència en la presentació del CD 'El Nadal del poble'

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València presenta 'El Nadal del poble' (Mésdemil, 2017), un disc recopilatori de nadales tradicionals valencianes versionades per a l’ocasió per grups de folk i música tradicional actuals. El projecte, llançat per la Unitat de Normalització Lingüística de la Corporació provincial, "pretén recuperar i fer arribar a tots els racons del territori valencià aquest repertori tan valuós de cançons populars", expliquen des de la corporació provincial. El compacte ha comptat amb la compilació i selecció del crític musical Josep Vicent Frechina, el disseny de Daniel Olmo, d’Estudi Grafema, i producció musical a càrrec de Mésdemil, segell discogràfic especialista en música actual.

L’acte de presentació es va realitzar al Centre Cultural La Beneficència, i va comptar amb les intervencions del diputat de Cultura, Xavier Rius; la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà; i el compilador del disc, Josep Vicent Frechina.

Aquest és el tercer CD que la Diputació de València dedica al repertori nadalenc valencià, després de 'Done’m l’asguilando!' i 'Ara ve Nadal'.  En aquest sentit, 'El Nadal del poble', versionat pels intèrprets i formacions de música folk més importants del panorama actual, és una segona oportunitat per a una col·lecció de cançons que fins no fa molt de temps ressonaven per les places i els carrers dels nostres pobles i ciutats.

En l’enregistrament han participat un total de 15 artistes i grups de música valencians. Xavier de Bétera ha versionat la nadala Cançó d’alloguer (Càlig); Josep Aparicio ‘Apa’ interpreta Ja puguem, ja baixem (La Vila Joiosa); Hilari Alonso canta Asguirlando de l’Orxa; Carraixet posa veu al tema Tio Parrilla (Vallada); Urbàlia Rurana aporta Pastorets i pastoretes (El Castell de Guadalest); Musicants canta Asguilando de Moixent; la Romàntica del Saladar ha versionat Nadales de la vella; Pep Gimeno ‘Botifarra’ interpreta Posa vi, Pepeta (Xàtiva); la intèrpret Mara Aranda canta Campanetes i picarols (Alfarb); Jonatan Penalba Entra, entra motxilero (Monóver); Som Romancers aporta Ai pastissets, pastissets (Alcàsser); Arrop i Talladetes interpreta Aguinaldo de Massamagrell; Tres Fan Ball Vinga tia Maria (El Pinós); Trompa i Fil canta el tema La nit de matines (Les Coves de Vinromà); i Sitja posa música a En el sòl d’una penya (Artana).

Durant l’acte de presentació del disc es va comptar amb l’actuació d’Arrop i Talladetes, Trompa i Fil, Xavier de Bétera i Jonatan Penalba, els quals van interpretar les nadales que han musicat per a aquest treball. A més, tots els assistents a l’acte van ser obsequiats amb un exemplar del disc.

El 'Nadal del poble' forma part de les campanyes de difusió i promoció de l’ús del valencià impulsades per part de la corporació provincial. El CD serà distribuït entre els més de 180 ajuntaments als quals la Diputació de València presta assistència lingüística, així com als consistoris que disposen d’agència AVIVA de promoció del valencià.

L’edició és no venal i podran escoltar-se les cançons en el web de Mésdemil https://mesdemil.bandcamp.com/album/el-nadal-del-poble

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha