Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià s'adaptaran a la normativa europea

Vicent Marzà ha presidit la Junta

elDiariocv

València —

La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) adaptarà les seues proves al Marc Comú Europea de Referència per a les llengües. D'aquesta forma els nivells coneguts fins ara (elemental, mitjà, superior etc.) es desenvoluparan en 6 estàndards: A1, A2, B1, B2, C1 i C2.

Així s'ha aprovat en la junta de la JQCV a la qual ha assistit el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i que presideix el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüísme, Rubén Trenzano. En aquest ple s'ha creat una comissió no permanent que s'encarregarà d'adaptar les proves al Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües, un dels principals objectius en aquesta legislatura.

El conseller Marzà ha declarat que “el principal treball que tenim per davant és trencar amb aqueixa anomalia” perquè la Junta “no qualificava d'acord amb els estàndards europeus”. Per la seua banda Trenzano, ha advertit que “hem de convertir una màquina d'expedir títols en un organisme que servisca de pont entre la formació i la societat civil”.

La intenció és que l'adaptació es realitze durant l'estiu de l'any pròxim i que d'aquesta manera començaran a aplicar-se al juny de 2017. Trenzano també ha avançat que “les noves proves seran més comunicatives, ja que es pretén que els aspirants parlen i escriguen per a incrementar l'ús social de la nostra llengua”.

Representació de l'AVL

En aquest ple de la Junta s'ha explicat per primera vegada amb un representant de la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) a proposta de la Conselleria d'Educació. Es tracta de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüístic-tècnics de la Acadèmia, autor del Manual d'ús de l'estàndard oral (10 edicions) i responsable d'un bon nombre d'obres lexicogràfiques i gramaticals.

Etiquetas
stats