Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un membre de la direcció de Casado va desviar 251.000 euros de diners públics de la Diputació d’Alacant per finançar el partit

César Sánchez junto a Pablo Casado

Sergi Pitarch

0

El Partit Popular de la província d’Alacant es va finançar durant els anys 2017 i 2018 amb fons públics del seu grup polític en la Diputació d’Alacant, malgrat que la normativa de la institució provincial prohibeix que aquesta assignació es destine a pagar despeses ordinàries del partit. Així ho reconeix la gerent del PP alacantí, Yolanda Murcia, en un escrit avançat pel diari Información i al qual ha tingut accés eldiario.es. El diputat provincial de Compromís, Gerard Fullana, ha portat la presumpta irregularitat al jutjat.

El president de la Diputació d’Alacant en aqueixos dos anys 2017 i 2018 i també líder del grup popular era César Sánchez, que en aquell temps detenia el màxim càrrec de Transparència en l’executiva de Pablo Casado. Sánchez és ara diputat en el Congrés, va ser número 1 per Alacant a les eleccions i té responsabilitats en la direcció com a secretari executiu de Màrqueting Electoral, un càrrec d’importància vital per davall dels sotssecretaris.

Compromís ha presentat un contenciós administratiu que podria acabar en un procés penal davant la negativa del PP d’Alacant de presentar la justificació de les despeses dels diners desviats de la Diputació d’Alacant. De fet, l’actual president de la institució provincial amb els suports del PP i Ciutadans, Carlos Mazón, ha canviat la manera com s’han de controlar aquestes despeses dels grups, la qual cosa impedeix que aqueixos diners públics s’utilitzen de manera inadequada.

Segons la denúncia de la coalició valencianista, César Sánchez va dur a terme un finançament “encobert” del seu partit amb els fons que s’atorguen als grups polítics de la diputació alacantina. De fet, quan va arribar a la institució, va quintuplicar els recursos per als grups polítics segons representació, que va passar de 105.000 euros a 518.000 anuals.

El PP va acabar el mandat anterior sense aclarir en què es va gastar el mig milió d’euros de l’assignació al grup provincial en la legislatura. D’aqueix muntant, la gerent va reconéixer que 251.623 euros van anar a parar a pagar despeses ordinàries del partit, cosa que prohibeix expressament la legislació de la Diputació d’Alacant. L’ens només permet abonar actuacions conjuntes entre els partits i els grups polítics i amb l’obligació de certificar aqueixos pagaments i la destinació que tenen. Compromís considera també irregulars transferències per valor de 195.167 euros gastades en els anys 2015 i 2016 i sospita que els diners es podrien haver destinat a campanyes electorals.

Però l’actuació de César Sánchez no sols vulnera la normativa provincial en el que podria ser una presumpta malversació de fons públics, sinó que se salta el codi ètic del PP. La normativa del PP després de l’escàndol Gürtel obliga a justificar tots els ingressos del partit, tinguen la procedència que tinguen. En aquest cas, César Sánchez es va negar a acreditar els comptes a la Intervenció de la Diputació d’Alacant, al ple i als altres grups polítics.

L’únic informe dut a terme per a acreditar els 251.623 euros utilitzats per a finançar el partit és un escrit de l’actual president del PP alacantí, Eduardo Dolón. Però les seues afirmacions contradiuen els escrits presentats per la gerent els anys 2017 i 2018.

Etiquetas
stats