Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La dirigent que vol refundar el PP valencià va demanar donacions des del seu càrrec de consellera

La presidenta dels populars valencians, Isabel Bonig

elDiariocv

València —

Isabel Bonig, la dirigent que vol refundar el PP valencià, desacreditat pels casos de corrupció, i molt especialment per l’últim escàndol de donacions de diners que servien presumptament per a blanquejar fons procedents de comissions il·legals a l’Ajuntament de València, va demanar donacions per a les últimes campanyes dels populars i ho va fer des del seu càrrec de consellera d’Infraestructures de la Generalitat entre el setembre del 2014 i el juny del 2015. Així ho revela el diari El País, que afig que la sol·licitud no partia del PP, sinó de la mateixa consellera, i va arribar a responsables de les empreses públiques i als càrrecs de confiança que no estaven afiliats a la formació.

La directora de gabinet d’Isabel Bonig, Laura Peñarroya, hauria utilitzat el correu corporatiu per a reclamar la transferència bancària de l’aportació. La mateixa Bonig assumeix el fet en declaracions a El País. “Només es va demanar l’aportació de l’1% del sou —entre 40 i 60 euros mensuals— al personal eventual [no funcionari] de la Generalitat per a afrontar la campanya electoral”, reconeix, però puntualitza que “no això del grup municipal”.

Quan va demanar les donacions, amb prou faenes feia dos mesos que Bonig havia estat nomenada per Alberto Fabra coordinadora general del PP de la Comunitat Valenciana. Hui n’és la presidenta en substitució de Fabra i ha demanat a la direcció nacional del PP un congrés extraordinari per a refundar l’organització, que arrossega desenes d’escàndols de corrupció.

Etiquetas
stats