Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una app per als versos d’Estellés

El poeta Vicent Andrés Estellés.

elDiariocv

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València presenta aquest dimarts l’app Poètica 2.0 “Estellés, la veu d’un poble”, una aplicació que trasllada per primera vegada els versos de Vicent Andrés Estellés als mitjans digitals amb una antologia multimèdia, disponible per a iOS i Android, en què han participat actors i actrius valencians del cine, teatre i televisió.

L’aplicació reuneix alguns dels poemes més famosos del poeta nascut a Burjassot i estan interpretats per Antonio Valero, Francesc Anyó, Jordi Ballester, Teresa Lozano, Marina Vinyals, Sergio Caballero, Blanca Beneito, Paco Alegre, Álvaro Báguena, Mamen García, Cristina Soler i Xavo Giménez.

Les gravacions s’han dut a terme en diferents localitzacions de la província de València, com el Pati de les Sitges a Burjassot o la Casa Museu Benlliure. Juntament amb els vídeos, l’aplicació ofereix els textos complets de cada poema, i també una funcionalitat de lectura guiada, que marca cada vers en sincronia amb la interpretació en vídeo.

Té també amb una secció anomenada “En context”, en què hi ha a l’abast entrevistes al poeta i traductor al castellà d’Estellés, Marc Granell, i al catedràtic de filologia catalana Ferran Carbó, que aborden aspectes fonamentals de l’obra del poeta i la seua importància en les lletres valencianes.

Poètica 2.0 és una iniciativa que té com a objectiu difondre la poesia a través de les noves tecnologies, creant una col·lecció d’aplicacions per a dispositius mòbils.

D’aquesta manera, la poesia pot arribar tant als lectors habituals com a alumnes de primària i secundària, i és una bona eina per a l’aprenentatge de la llengua i per a acostar la literatura valenciana a estudiants d’altres països.

Mar Gómiz i Ángel Salguero són els responsables d’aquest projecte, que es complementa amb la pàgina web de Poètica 2.0, on s’inclouen articles, notícies i esdeveniments relacionats amb la poesia.

Entre els pròxims projectes de Poètica 2.0 que la Unitat de Normalització Lingüística vol impulsar, destaquen altres app dedicades als poetes Ausiàs March i Maria Beneyto, que estaran disponibles el 2017.

Etiquetas
stats