Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

El jutge inicia el procediment per a imputar Rita Barberá

La senadora Rita Barberá jura el seu càrrec davant Pío García Escudero

Miguel Giménez / EFE

València —

S’estreny el setge sobre l’exalcaldessa de València, Rita Barberá. El jutge d’instrucció número 18 de València –que porta la investigació de l’Operació Taula– ha dirigit un escrit al Senat en què demana que acredite la condició de senadora de la que va ser primera edil valenciana per determinar si és competent per a investigar-la.

En un escrit dirigit al president del Senat, Pío García-Escudero, el jutge busca, així, acreditar la condició d’aforada de l’exalcaldessa de València, fet que li impediria investigar-la i l’obligaria a remetre la causa al Tribunal Suprem.

Aquest mateix dimarts, la Cadena SER ha informat que la Fiscalia Anticorrupció demanarà al jutge de l’Operació Taula la imputació de Barberá davant de les sospites que la senadora podria haver format part de la xarxa del Partit Popular a la ciutat de València per a blanquejar 50.000 euros de la caixa B per mitjà de regidors, exedils, assessors i exassessors del grup municipal.

Rajoy, el ‘poli bo’

Aquests esdeveniments coincideixen en el temps amb les declaracions del líder del Partit Popular i president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, que dilluns assegurava en declaracions a 13TV que, almenys, s’hauria de saber de què s’acusa Barberá, “cal mirar de ser justos i actuar amb una miqueta de temprança i tranquil·litat, i no amb ansietat” per no “destrossar la vida de persones que no han fet res”.

Aquesta defensa de Rajoy coincideix amb altres declaracions públiques, com les de Pablo Casado, vicesecretari de Comunicació del Partit Popular, que es referia a l’“emprenyament” i la “indignació” que hi ha en el Partit Popular pels nombrosos casos de corrupció que “perjudiquen” els populars.

Compareixença a les Corts Valencianes

A més, Rita Barberá ha de comparéixer el 29 de febrer en la comissió de Coordinació i Règim de les Institucions de les Corts Valencianes per donar explicacions sobre casos de corrupció com Imelsa o Ritaleaks. La compareixença, si és que finalment té lloc, es farà per petició de Podem.

Etiquetas
stats