Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Compromís i Podem cedeixen el protagonisme a la societat civil en l’arrancada de la seua campanya

Mònica Oltra tanca la presentació de la campanya de Compromís i Podem

Voro Maroto

València —

L’aliança entre Compromís i Podem ha arrancat aquest dijous la campanya electoral per a les eleccions generals del 20 de desembre cedint protagonisme a la societat civil, presentant el disseny de Javier Mariscal que farà de logo i lema de la candidatura –#éselmoment–, demanant adhesions per a un manifest pel canvi i confirmant que Mònica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat, és un dels seus grans actius electorals. Va ser, de llarg, l’orador més celebrat.

El polític valencià més ben valorat, l’aposta del qual per confluir amb Podem ha generat no poques tensions en la seua coalició, Compromís, va arribar a última hora –es va desplaçar amb moto–, va ser aplaudida en entrar en la sala d’actes de La Petxina, ovacionada durant el seu discurs i aclamada en acabar-lo. En aqueix moment, una gran part del públic va prorrompre en un dels crits de guerra de Podem: “Sí que es pot”.

Oltra va tancar les al·locucions. El seu discurs, el més llarg, va denunciar l’acumulació de riquesa en poques mans i la desigualtat creixent. També les retallades o la despossessió de drets. I la indecència del PP, que, sempre segons la vicepresidenta, ha saquejat la Comunitat Valenciana i ha espoliat els espanyols més desfavorits amb les ajudes a la banca, la reforma laboral o la introducció de copagaments en sanitat i serveis socials.

Enfront d’aqueix partit “indecent”, va contraposar l’aliança Compromís-Podem, que representa els valencians honrats i senzills i ja va ser la més votada en les autonòmiques valencianes del maig, va subratllar. Llavors, ambdós partits junts (32 representants) van obtenir més escons que PP (31) i PSOE (23). Oltra, no obstant això, també va defensar el govern PSOE-Compromís que ara dirigeix la Generalitat amb el suport parlamentari de Podem.

El seu discurs va ser seguit per tres dels quatre consellers de Compromís en l’executiu (hi va faltar Rafael Climent, responsable d’Economia), Enric Morera, el secretari general del Bloc, que ha hagut de treballar de valent per a frenar una revolta en el seu partit contra el pacte Compromís-Podem, o Joan Baldoví, número 1 per València d’És el moment. Aquest, cap de cartell de la coalició, no va intervenir durant l’acte.

Si ho van fer Antonio Montiel, secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, els dos fitxatges procedents de la societat civil –l’actriu Rosana Pastor i l’exjutge Josep Lluís Albinyana, aquest en un vídeo– i tres ciutadans sense vinculacions partidistes, un per província. Un intent, segons fonts de la coalició, de visualitzar que És el moment és un moviment social obert que transcendeix Compromís i Podem. Amb permís d’Oltra.

Etiquetas
stats