Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Conferència de presidents: hi haurà sistema de finançament nou el 2017

Ximo Puig amb el president del Senat, Pío García Escudero, en arribar a la Conferència de presidents

EFE

Madrid —

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha mostrat “moderadament satisfet” amb la Conferència de presidents autonòmics celebrada dimarts, en què, segons ha destacat, s’ha acordat que el nou sistema de finançament estiga acabat enguany.

D’aquesta manera ho ha afirmat Puig als periodistes una vegada finalitzada la reunió i ha afirmat que la Generalitat mantindrà la seua reivindicació perquè el nou sistema siga retroactiu a l’1 de gener de 2014 i perquè es done una solució al deute històric de la Comunitat Valenciana.

Puig també ha valorat els acords a què s’ha arribat en aquesta trobada per a crear en el Senat una comissió general de comunitats autònomes que determine “una acció efectiva contra la violència de gènere”, i per a establir un pla de solidaritat i cooperació amb els refugiats.

El president ha dit que ha trobat un Govern central molt canviat, amb una actitud que “no té res a veure amb el passat”, i que, malgrat que pensa que l’executiu “està fent de la necessitat virtut”, ha assenyalat que aquest és el camí i ha afirmat que ha vist “més dialogant que mai” el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro.

Etiquetas
stats