eldiario.es

Menú

Les Corts Valencianes aproven el primer pressupost del Botànic

La proposta ha tirat endavant gràcies als vots de PSPV, Compromís i Podem, mentre que Partit Popular i Ciutadans han votat en contra

Els comptes ascendeixen a 18.370 milions d’euros, fet que suposa un increment de gairebé el 0,9 per cent respecte del 2015

De les 1.540 esmenes presentades, s’ha aprovat una esmena tècnica i 339 propostes parcials

- PUBLICIDAD -
El pleno de las Corts Valencianes ha aprobado los presupuestos para 2016

La proposta ha tingut el suport de PSPV, Compromís i Podem @podem_

El ple de les Corts Valencianes ha aprovat aquest dimarts amb els vots a favor de PSPV, Compromís i Podem i l’oposició de PP i Ciutadans (C’s) els pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2016, els primers del nou Govern valencià.Així, amb 53 vots a favor i 41 en contra s’ha donat llum verd a aquests comptes després del debat parlamentari més breu que es recorda per a aquesta llei, ja que ha durat dos dies i mig en comissió i no arriba a dues jornades completes en sessió plenària.

Després d’aquesta votació, que ha acabat amb un aplaudiment de la bancada de l’esquerra de l’hemicicle, el president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta, Mònica Oltra, i el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, s’han fos en una abraçada.

Els pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2016 pel que fa al consolidat –administració general, empreses i altres organismes dependents– ascendeixen a 18.370 milions, davant dels 18.209 milions del 2015, la qual cosa suposa un increment del 0,9 per cent. Sense incloure organismes dependents, el pressupost ha passat de 17.191 milions a 17.155 milions, fet que implica una reducció del 0,2 per cent.

Els comptes per a l’any que ve es van debatre la setmana passada en la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda, en la qual es van aprovar, de les 1.540 esmenes presentades –encara que 110 es van retirar– una esmena tècnica i 339 de parcials: 139 conjuntes de PSPV, Compromís i Podem; 53 del PP, tres del PSPV, 14 de Compromís, 33 de Ciutadans i 97 de Podem. A més es van aprovar 54 esmenes d’aproximació que van comportar la retirada de 68.

De les 1.023 esmenes parcials que quedaven vives -encara que C’sn’ha retirat bona part de les quehavia presentat– en el ple celebrat el dilluns i aquest dimarts se n’han aprovat 15. En concret, quatre de tècniques, dues d’aproximació –una d’Economia i una d’Educació–, i també nou esmenes presentades per Ciutadans per a augmentar la dotació a la Institució Firal Alacantina (IFA) i a sectors tradicionals valencians per una equivocació a l’hora de votar dels diputats de Podem, que segons ha explicat el parlamentari d’aquest grup David Torres, pensaven que votaven el pressupost de la secció sencera.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha