Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

La Generalitat va rebaixar un 90% el lloguer de l’Àgora per a un acte del PP

Acte del PP celebrat en l’Àgora en la campanya per a les eleccions europees del 2014

Voro Maroto

València —

L’Àgora, un dels edificis de la fastuosa ciutat de les Arts i les Ciències (Cacsa), va ser utilitzat per a un acte electoral del PP al maig del 2015 a un preu molt inferior al marcat per les tarifes públiques. Segons el PSPV-PSOE, el partit llavors presidit per Alberto Fabra es va beneficiar d’una rebaixa de quasi el 90%, 35.000 euros.

Segons les tarifes aprovades, el míting, celebrat durant la campanya de les eleccions europees del maig del 2014, hauria d’haver costat 40.000 euros pel fet d’implicar un dia de muntatge, un altre de desmuntatge i la celebració. Només se’n van pagar 5.000. Els socialistes acusen la llavors gerent de Cacsa, Hénar Moliner, i la cúpula de la Generalitat, de la irregularitat.

“El PP va manipular els funcionaris per a obtenir un preu propi de black friday en un espai públic, amb competència deslleial amb altres forces que no van poder accedir a aqueixes tarifes. El PP ha acudit dopat a moltes eleccions”, assegura Manuel Mata, portaveu socialista en les Corts Valencianes.

L’actual director de Cacsa, Enrique Vidal, ja ha demanat un informe legal per si el pretés crebant econòmic per a les arques públiques fóra punible. “Cal establir les responsabilitats d’aquest possible perjudici que l’han assumit i pagat per tots els valencians”.

Fira València, un altre recinte públic de gestió privada, ha denunciat el PP per l’impagament de mig milió d’euros pel lloguer del recinte per a un acte electoral del 2008. L’Àgora, que va costar 100 milions d’euros, és un edifici sense ús a penes.

Etiquetas
stats