Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

L’expresident de la Generalitat José Luis Olivas també va cobrar dels Cotino “un suborn” pel Pla Eòlic

L'expresident valencià José Luis Olivas

Sergi Pitarch

València —

0

L’obertura del sumari del cas Erial està esguitant els principals líders del PP valencià durant els anys de majories absolutes. Els expresidents de la Generalitat Eduardo Zaplana i José Luis Olivas i l’exvicepresident Juan Cotino i tots amb un mateix denominador, pagaments de presumptes mossegades per part del Grupo Sedesa del clan Cotino.

Un dels informes de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil també conclou que Olivas, que va ser també president de Bancaixa i vicepresident de Bankia, hauria cobrat 580.000 euros del president de Sedesa Vicente Cotino per un presumpte “suborn en ocasió del presumpte tracte de favor rebut per Sedesa en l’adjudicació de tres zones relacionades amb el Pla Eòlic”. Aquesta adjudicació i la de les ITV són les que centren tot l’huracà de pagament de diners il·lícits que s’investiga en l’operació Erial.

El Jutjat Penal número 6 de València ja va condemnar Olivas i Vicente Cotino a un any i mig de presó respectivament per falsedat i delicte contra la Hisenda Pública per aquest pagament de 580.000 euros, encara que no es va poder determinar l’objecte del pagament, que ara la Guàrdia Civil apunta que seria per suborns d’una adjudicació pública a Sedesa en què hauria mitjançat l’expresident de la Generalitat entre els anys 2002 i 2003.

Per a fer els pagaments a la consultora d’Olives anomenada Imarol, “Sedesa utilitza fons que precisament procedeixen dels ingressos que obtenen per la venda dels actius que titulen en la societat adjudicatària del Pla Eòlic –Proyectos Eólicos Valencianos–”. Això, apunten els investigadors, “suposa una similitud respecte a el que ha esdevingut en el cas de les societats luxemburgueses i la venda de la concessionària del servei de les ITV”.

En total, els Cotino van ingressar 86 milions d’euros de la venda de les concessionàries de les ITV i el Pla Eòlic i van pagar 10,5 milions a la xarxa de Zaplana, 11 milions més a Juan Cotino i 580.000 euros més a José Luis Olivas.

Etiquetas
stats