eldiario.es

9

Troben 100 capses al psiquiàtric de Bétera amb documentació d’adjudicacions irregulars de Rus

Les capses contenen desenes de milers d’expedients de contractació nous sobre el pla de gespa artificial, piscines i pistes de pàdel d’Imelsa

Imagen de una inauguración de un campo con césped artificial en Llutxent

Imatge d’una inauguració d’un camp amb gespa artificial a Llutxent

Desenes de milers de “documents nous” sobre adjudicacions “desconegudes” del pla d’instal·lació de gespa artificial, pistes de pàdel i piscines de la Diputació de València d’Alfonso Rus és el que ha trobat Divalterra (l’antiga Imelsa, investigada en l’Operació Taula) en una nau de l’hospital psiquiàtric de Bétera dins d’un centenar de capses de cartó.

Aquests expedients de contractació –troballa que ha avançat la Cadena SER– no s’havien inclòs fins ara en la investigació sobre el possible frau de 34,7 milions d’euros en l’adjudicació de camps de gespa artificial a empreses afins a canvi de comissions que podien arribar fins a un 10% i que anirien a parar tant a la caixa ‘B’ del PP com a les butxaques dels polítics encausats, encapçalats pel mateix Rus.

Amb aquestes 100 capses s’incrementa la investigació sobre el pla d’instal·lacions esportives que du a terme el Jutjat núm. 18 de València i que comprenia un total de 120 instal•lacions fetes entre el 2008 i el 2014, de les quals 64 serien per a camps de futbol, 47 per a pistes de pàdel i 9 per a piscines. Aquest pla es feia amb la complicitat de presumptes empreses afins, com ara Construcciones Luján o Contrucciones Francés, a canvi de les mossegades, i també com a peça fonamental hi hauria l’empresa Benigrass, propietat de Vicente Cuquerella, amic íntim d’Alfonso Rus i copropietari de la seu del PP a València.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha