Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Diputació de València tanca el teatre Escalante per deficiències estructurals

El teatre Escalante de València

Laura Martínez

València —

La mítica sala de teatre infantil Escalante deixa caure el teló momentàniament. La Diputació de València ha pres aquesta “dràstica” decisió arran de les deficiències estructurals que han detectat al teatre.

La Diputació ha rebut aquest dimecres l’informe que va sol·licitar d’un arquitecte per avaluar la sala. El document conclou que “no s’ha d’utilitzar el pati de butaques i la graderia fins que no s’hi duga a terme la reparació estructural necessària”.

Segons explica la corporació en un comunicat, cal sanejar unes quantes bigues, les dues primeres situades damunt el pati de butaques al costat dret des del fons de la sala i, a més, cal apuntalar la llosa de la zona de la graderia, en les proximitats del pilar clavillat.

Aquests problemes es deuen a anys de “deixadesa” i falta d’atencions a la sala, que el Govern anterior no havia solucionat, denuncia la Diputació. A més, s’insta a redactar un projecte d’intervenció estructural per a actuar conjuntament sobre les lloses, les bigues i els pilars de formigó armat de les cobertes del pati de butaques i de la graderia, fent-hi els sondatges i els assajos necessaris per a determinar l’abast de la intervenció.

Des de la corporació asseguren que treballen “contra rellotge” a la recerca d’altres espais, per poder iniciar la temporada del Teatre Escalante en condicions òptimes en la data prevista.

Etiquetas
stats