Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

El Govern replica al PP: “Catalunya no és cap broma, la voluntat democràtica tampoc”

Neus Munté i Artur Mas al Consell de Govern

Arturo Puente

Barcelona —

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha respost aquest dimarts al canvi legislatiu promogut pel PP perquè el Tribunal Constitucional pugui suspendre el president de la Generalitat en cas que incompleixi les seves resolucions. Per a la portaveu, la proposta de l'Executiu espanyol és un “acte electoral” i prova d'això és que ha estat presentat pel candidat del PP, Xavier García Albiol. A falta de conèixer-ne els detalls, l'Executiu català considera que la mesura és “probablement inconstitucional”.

Munté s'ha mostrat sorpresa que la reforma del Constitucional tingui com a única novetat “la repressió, l'enduriment de les multes i la suspensió de funcions a les persones que incompleixin les sentències”. Davant les paraules d'Albiol, que ha assegurat que “s'ha acabat la broma”, la consellera ha replicat que “Catalunya no és cap broma, la voluntat i el clam per la democràcia tampoc”, després de criticar que el Govern espanyol respongui amb “repressió, amenaces i por” a un procés sobiranista que és “molt seriós, però sobretot molt democràtic”.

El Govern ha mostrat també la seva sorpresa sobre el fet que la proposta del PP parli d'incompliments de sentències ja que, segons consideren, és el Govern central el que incompleix reiteradament les resolucions del Constitucional. “En els últims 8 anys ha incomplert 11 resolucions sobre invasió de competències de la Generalitat”, ha repassat Munté, que ha criticat que s'utilitzin les institucions de l'Estat de forma electoralista.

Mas respondrà davant del Parlament pel 3%

La portaveu del Govern ha anunciat que Artur Mas respondrà davant del Parlament a les preguntes dels grups sobre sobre l'entrada judicial a la seu de CDC pel cas del presumpte cobrament de comissions del 3% en l'obra pública. PP, Ciutadans, ICV-EUiA, el PSC i Unió havien reclamat incorporar un nou punt l'ordre del dia de la sessió parlamentària d'aquest dimecres, amb l'objectiu que el president fes una compareixença específica per explicar els casos de corrupció que esquitxen Convergència.

Munté ha assegurat que el Govern té “plena disponibilitat” per respondre a totes les preguntes que puguin formular els grups, i s'ha obert al fet que Mas respongui a les preguntes dels grups sobre el cas del 3% després d'efectuar la seva compareixença al Parlament, prevista per parlar de la convocatòria electoral del 27-S. La posició del Govern ha canviat en les últimes hores respecte a la mostrada aquest dilluns, quan va circumscriure les explicacions a les donades pel coordinador general de CDC, Josep Rull.

Etiquetas
stats