eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Interior ratifica Manel Prat al capdavant dels Mossos

El conseller Ramon Espadaler manifesta des del Parlament el seu "suport" i el de tot el Govern al director general dels Mossos d'Esquadra, després de les peticions de dimissió per part d'entitats i partits

En el cas de Juan Andrés Benítez, el conseller afirma que tenen constància d'una trucada de la víctima a la Guàrdia Urbana abans de ser retingut pels mossos en la qual ja deia que sagnava

- PUBLICIDAD -
La Generalitat de Cataluña se muestra dispuesta a retirar las pelotas de goma

Espadaler defensa el director dels Mossos.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha descartat aquest dimecres públicament que tingui intencions de cessar el director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, tal com li demanaven fins ara diverses entitats del Raval -el barri barceloní on va ser colpejat per diversos agents el veí que va acabar morint- i els partits de l'oposició. "Prat compta amb el meu suport i el de tot el Govern", ha sentenciat Espadaler.

El responsable del departament d'Interior ha sortit d'aquesta manera al pas d'algunes informacions publicades en mitjans de comunicació que apuntaven a una retirada de confiança a Prat per part de la direcció d'Interior. A més, ha enviat un missatge a tots els qui exigeixen el seu cessament: "Si algun dia ens ho plantegem, que no és el cas, serà a consciència i no arran de pressions".

Pel que fa al cas concret de la mort de Juan Andrés Benítez, Espadaler ha manifestat a més els seus dubtes sobre les transcripcions de la trucada que va fer la víctima a la Guàrdia Urbana abans no arribessin els Mossos al lloc dels fets, just després d'haver-se barallat amb un altre veí del barri. Espadaler assegura que, en aquella trucada, "molt important", segons el conseller, Benítez ja afirmava que estava sagnant. Una sentència que es transcriu de manera "profundament errònia", segons el conseller.

Per la seva banda, la jutge que investiga la mort de Benítez ja apuntava a la seva interlocutòria -la que servia per imputar els vuit agents implicats- que Benítez tenia un fil de sang al nas i també al dit. Tot i que va considerar que d'això no se'n podia deduir que les ferides fossin greus.

Per últim, Espadaler ha afirmat que segueix dubtant de l'informe de la Policia Nacional, en el qual a partir del visionat dels vídeos de diversos testimonis s'assegura que Benítez va rebre cinc cops de puny al cap per part d'un agent. I també ha assegurat que es reafirma en el procediment d'Interior en relació a l'evolució del cas.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha