Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

L’ANC exigeix que la voluntat del poble s’escolti el 2014, “no el 2016”

L’ANC exigeix que la voluntat del poble s’escolti el 2014, “no el 2016”

Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana ha rebutjat qualsevol dilació en el procés cap a la independència y ha exigit que la consulta es celebri el 2014 i no el 2016, en al·lusió a les paraules d'Artur Mas que obríen la possibilitat de convocar unes eleccions plebiscitàries més enllà del 2014, data prevista per a la consulta“.ha hagut d’interrompre les seves primeres paraules perquè estava ”molt emocionada“. Ha qualificat la Via Catalana d’èxit sense precedents i creu que mostra la ”nostra força de voluntat i anhel de llibertat“ i és la expressió de que Catalunya vol ser un Estat lliure i sobirà. Forcadell insisteix en que cal ”continuar treballant sense defallir fins aconseguir que Catalunya sigui un nou estat d’Europa, un estat al que tenim dret per història, cultura i voluntat“. La presidenta de l'ANC

La presidenta de l’ANC ha recordat les paraules d’Artur Mas de l’any passat en el sentit de que “davant moments excepcionals calen decisions excepcionals” per replicar que “davant situacions històriques, calen decisions històriques”. Unes decisions que, al seu parer, són “convocar la consulta i actuar d’acord als resultats”.

En la seva intervenció ha assegurat que si Catalunya no pot tenir un Estat propi a través de la consulta, el Parlament hauria de posar en marxa tots els passos legals que siguin necessaris, “però ara, no el 2016”. “Volem –ha insistit- que el 2014, el tricentenari de la nostra derrota es converteixi en el primer any de la nostra llibertat”.

Forcadell ha subratllat que “només tenim dos camins: sotmetre’ns a la centralització de l’Estat espanyol i desaparèixer com a poble o bé la independència”. La presidenta de l’ANC reclama “les eines i els instruments per sortir de la crisi, posar fi a l’escanyament econòmic i cultural que estem patint”.

Carme Forcadell reclama al Govern que convoqui la consulta sense dilacions perquè “no podem ni volem esperar més. La independència es possible, es viable, es necessària. Necessitem que es comprometin. I volem una pregunta clara i una resposta clara. Volem votar si Catalunya ha de ser o no ha de ser un nou estat d’Europa”.

Etiquetas
stats