Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’humor agressiu d’El Gran Wyoming anima la campanya d’Ada Colau

Ada Colau i Wyoming es fan un selfie amb el públic a can Fabra / ENRIC CATALÀ

Siscu Baiges / Enric Català (fotos)

A dos mesos de les eleccions municipals, l’humorista i presentador de televisió José Miguel Monzón, conegut com ‘El Gran Wyoming’, ha insuflat ànims als partidaris que Ada Colau sigui la propera alcaldesa de Barcelona. Ho ha fet en un acte presentat sota el lema #WyomingConAda Nos quieren en soledad, nos tendrán en común, celebrat a la plaça Can Fabra, al barri de Sant Andreu, al qual han assistit prop de tres milers de persones.

L’estil seriós de Colau ha contrastat amb la desinhibició del Gran Wyoming, que ha esquitxat les seves intervencions amb paraules gruixudes, ben rebudes pel públic. Els missatges, però, han estat coincidents. L’estil del madrileny potser ha fet que semblés més radical que la candidata de Barcelona en Comú, a la qual ha confessat que admira perquè durant molts anys ha lluitat com activista sense que els grans mitjans de comunicació li fessin cas.

Entre el “Runrún” de Nacho Vegas, que ha obert l’acte i l’actuació del rumber terrassenc ‘El Biri’, que ha cantat “Sí se puede”, Wyoming i Colau han carregat contra ‘els mercats’, els partits integrats en un sistema amb el qual no hi estan d’acord, els banquers o els polítics corruptes. Lògicament, l’exvicepresident econòmic del Govern espanyol Rodrigo Rato ha estat citat per ambdós. El Gran Wyoming s’ha estranyat que després de la seva detenció provisional, l’expresident de Bankia no fos empresonat. Colau ha dit que no té cap interès que persones com ell vagin a la presó, però ha demanat que “els Rato o Pujol tornin els diners que han robat i que necessitem per les nostres escoles i hospitals”.

També hi ha hagut crítiques pels grans mitjans de comunicació i a l’augment de les desigualtats socials entre els barris barcelonins que s’han accentuat en els quatre anys de gestió de Xavier Trias.

El bon temps ha acompanyat la bona marxa de l’acte de la mateixa manera que l’han complicat alguns problemes de so. La candidata de ‘Barcelona en Comú’ n’ha fet dels problemes tècnics virtut i ha dit que molts partits clàssics voldrien organitzar un miting com el d’avui amb els mitjans limitats de què disposa la seva candidatura. A recaptar mitjans ha dedicat Ada Colau les darreres paraules. També ho han intentat les diferents taules on es venien samarretes i d’altres productes amb la marca de la candidatura.

Encara no es pot demanar, legalment, el vot, però Ada Colau ha reclamat als que la volen d’alcaldessa que ho facin allà on es moguin, perruqueries, oficines, mercats, places, amb el boca a boca... “I als bars”, ha rubricat el presentador de “El Intermedio”, provocant la darrera rialla de la tarda.

Etiquetas
stats