eldiario.es

Menú

Ada Colau és la cinquena persona més influent d'Europa segons un rànquing polític americà

La revista 'Politico' situa a l'alcaldessa de Barcelona entre les 28 persones que  "donaran forma, sacsejaran i agitaran Europa" aquest 2017

Colau és l'única figura política espanyola seleccionada i se'n destaca les seves "possibilitats de créixer" i la seva "veu poderosa" dins de l'esquerra

La classificació del mitjà americà, formada per 17 homes i 11 dones, està encapçalada per l'alcalde de Londres, Sadiq Khan

- PUBLICIDAD -
Colau expedienta al dueño de La Rimaia por tener el edificio vacío desde 1993

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu EFE

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, és una de les persones més influents d'Europa; concretament, la cinquena més influent. Segons el mitjà d'informació política estatunidenc  Politico, Colau forma part dels agents que "donaran forma, sacsejaran i agitaran Europa" aquest 2017. La cap del govern de Barcelona és l'única figura política espanyola de la classificació 28 Class 2017, que està encapçalada per l'alcalde de Londres, Sadi Khan. 

Politico, un dels mitjans d'anàlisi polític amb més força a Nord-amèrica (també s'edita en versió impresa al Regne Unit), inclou a Colau entre les 28 personalitats –contempla figures de diferents països– que tenen possibilitats de ser "el centre de les accions" que tindran lloc aquest 2017. La llista es reparteix en 17 homes i 11 dones.

El rànquing, que també inclou la número u alemanya de la dreta radical, Frauke Petry, o –entre d'altres– el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, destaca que la capacitat d'influència d'Ada Colau té "possibilitats de créixer" –pronosticant una futura carrera a escala autonòmica o, fins i tot, estatal– i valora la seva veu com a "poderosa" dins de l'esquerra des de que guanyés l'Ajuntament de Barcelona l'any 2015.

En relació a Colau, Politico també valora l'augment general de la força dels consistoris locals; la llista inclou tres alcaldes més, el que demostraria –segons la publicació– el pes incipient dels governs municipals.

El text que la publicació dedica a l'alcaldessa de Barcelona recull el passat activista de Colau, a més de les polítiques que el seu govern ha desenvolupat per  frenar el turisme o per lluitar contra la pobresa energètica, arribant a plantar cara a les energètiques.

D'altra banda, Politico també es fixa en la posició ambigua –diu la publicació– de Colau pel que fa a les qüestions territorials. El diari recull, en paraules d'Ada Colau, que l'alcaldessa està "convençuda que el model territorial està obsolet" tot i que la líder de BComú manté un discurs "inconcret" al respecte.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha