eldiario.es

Menú

Ada Colau guanya Barcelona

La candidata de Barcelona en comú fa història obtenint 11 regidors i un 25% del vot, UN regidor més que CiU, que quedaria amb el 22,17%

Ciutadans i ERC quedarien empatats en el tercer lloc, amb 5 regidors cadascun i per sobre del 10%

La CUP entraria amb 3 regidors, mentre que PSC i PP patirien una forta patacada, quedant-SE amb 4 i 3 regidors

INFOGRAFIA | La victòria d'Ada Colau a la Barcelona popular

PERFIL | Ada Colau, d'ocupa a alcaldessa 

- PUBLICIDAD -
Ada Colau celebra la victòria de BComú. / ENRIC CATALÀ

Ada Colau celebra la victòria de BComú. / ENRIC CATALÀ

Ada Colau ha guanyat les eleccions municipals Barcelona, una victòria històrica amb 11 regidors i un 25,52% del vot, superant la CiU de Trias per un regidor. Barcelona en Comú irromp a l'ajuntament de la capital catalana millorant totes les previsions i guanyant l'alcaldia més important de l'Estat per a les confluències municipalistes. Trias perdria la capital 4 anys després de la seva entrada a l'alcaldia, incapaç de taponar la crisi de CiU en bona part del territori.

"Vam dir que es podia i s'ha pogut", ha assegurat Ada Colau, ja com a guanyadora. Colau ha sortit davant dels centenars de persones que l'esperaven a Can Fabra, cridant "Ada alcaldessa" i "sí que es pot" i ha promès: "Vull ser alcaldessa perquè mai més hi hagi ciutadans de primera i de segona".

Ciutadans ha fet una entrada històrica, quedant amb 5 regidors, que li garanteixen el tercer lloc. ERC també obtindria un resultat històric a la capital, passant de 2 a 5 regidors. Mentrestant, PSC i PP patirien un important patacada quedant amb 5 i 4 seients. La CUP també accediria per primera vegada, amb 3 representants.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha