Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'oposició vol forçar una comissió extraordinària que obligui Colau a investigar l'opacitat a TMB

Una imatge d'arxiu del metro de Barcelona

Yeray S. Iborra

ERC, la CUP i Ciutadans fan pinya per forçar la posada en marxa d'una comissió extraordinària per tal d'investigar l'opacitat a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). La revelació aquest diumenge dels sous de la cúpula directiva de TMB a La Vanguàrdia, així com les informacions aparegudes les darreres setmanes –l'última, una carta on TMB es comprometia amb els seus directius a ocultar els seus salaris reals– en aquest mitjà, han fet que l'oposició del ple de Barcelona hagi demanat a Colau que mogui fitxa respecte a la manca de transparència de l'empresa pública de transport.

Tot i que fa mesos que la CUP demana a Colau que sancioni TMB per incomplir la llei de transparència, ha estat ERC de Barcelona el partit que aquest matí ha sol·licitat una comissió extraordinària a l'Ajuntament de Barcelona per investigar l'opacitat “absoluta” –han citat els republicans– de TMB. “Ja és hora d'investigar, auditar i arribar fins al final”, ha opinat el líder d'ERC al consistori, Alfred Bosch.

Segons ha pogut saber Catalunya Plural, la petició d'ERC serà recolzada per la CUP i, presumiblement, per Ciutadans. El partit taronja confessa que un dels seus regidors ha registrat recentment “una petició en els mateixos termes” que la d'ERC, pel que el partit liderat per Carina Mejías estaria en la línia de facilitar una investigació dins de la Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat.

Tant la CUP com Ciutadans han aprofitat el reiterat incompliment de la llei de Transparència per part de TMB per carregar contra el govern. El regidor dels cupaires, Josep Garganté, ha criticat que Colau no tingui “voluntat pròpia” per acabar amb l'opacitat de TMB sinó que “només actuï obligada per la GAIP (Comissió de Garantia del Dret a l'Accés a la Informació Pública)”.

Per la seva banda, la regidora Carina Mejías també ha lamentat la mà tova del Govern de Barcelona amb l'empresa de transports. “No ha demanat als directius el mateix nivell de moderació salarial que va exigir als regidors”, ha expressat, sorneguera, Carina Mejías.

La d'una comissió extraordinària no ha estat l'única petició al Govern de Colau aquest dilluns en relació a TMB. ERC, a més, també ha proposat una auditoria externa sobre la gestió que s'ha fet a l'empresa pública des del 2005; els republicans pretenen que Colau investigui la gestió de TMB, de la mateixa manera que ho ha fet amb una subvenció que el govern veu injustificada, atorgada durant l'etapa de Xavier Trias a Barcelona Regional. La CUP i Ciutadans han preferit no pronunciar-se sobre la proposta d'auditoria.

Etiquetas
stats