Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Més de 1.500 dones “fan seva la nit” de Barcelona la vigília del 8M

Dones manifestant-se la nit del 7 de març a la plaça d'Osca del barri de Sants

Sònia Calvó

Dones, trans i lesbianes “han fet seva la nit” amb una manifestació que ha aplegat més de 1.500 persones pels carrers del barri de Sants de Barcelona aquest dimarts. La manifestació, organitzada per les jornades feministes Se va a armar la gorda, ha reivindicat “carrers segurs per a les dones”.

“No volem estar preocupades per arribar a casa i per si algú ens persegueix. No volem tenir por, volem caminar tranquil·les” ha dit durant la marxa Marta Pérez, del col·lectiu Dones i Repercussió. Irati Salsamendi, membre de l'Assemblea Feminista de Gràcia afirma que “es necessiten espais no mixtes per poder estar còmodes, per empoderar-nos com a dones i notar que tenim un espai de confort que en altres espais de militància no trobes” i que, per això, “avui les dones han de ser el subjecte actiu de la lluita”.

Per setè any consecutiu s'ha organitzat una manifestació nocturna el 7 de març, previ al dia 8, dia de la dona treballadora. “Aquesta manifestació visibilitza d'una manera diferent el 8 de març, que està molt institucionalitzat. Això surt dels moviments socials i de la lluita feminista de la ciutat”, ha opinat Carla Benito, una entre les més de 1.500 manifestants que han recorregut els carrers de Sants.

Des dels col·lectius trans també han volgut fer-se seva la nit. Sabrina Sánchez, secretaria d'Aprosex ha assegurat que “el patriarcat fastigueja la vida als col·lectius trans i a les dones cisgènere”. Sánchez ha explicat que, tot i els avenços legislatius, els problemes laborals de les dones trans són “una llosa” que costa treure's de sobre. “Tenim més del 70% d'atur al col·lectiu”.

La membre d'Aprosex ha recordat que episodis com el de l'autobús de HazteOir “no fan més que generar discursos d'odi” amb l'objectiu de “no reconèixer una realitat que sempre ha existit”.

La marxa pels carrers de Sants s'ha produït sense incidents, tot i que han estat diverses les pintades a la façana de l'escola Maristes Sants-Les Corts. “Cures amb penis, nenxs amb traumes”, citava una d'aquestes pintades, en relació a les denúncies d'abusos sexuals per part d'exalumnes, reconegudes en el cas del pederasta confés Joaquín Benítez, i que van sacsejar fa uns mesos la comunitat escolar.

Etiquetas
stats