Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un comissari de la Policia Nacional va ordenar investigar els jutges favorables a la consulta

El Ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz

elDiario.es Catalunya

Una denúncia posada arran de la publicació d'un article de La Razón titulat “La conspiració dels 33 jutges sobiranistes” ha permès saber que un comissari de la brigada d'informació de la Policia Nacional de Barcelona va ordenar elaborar un informe, amb fotografies incloses, sobre els jutges que van signar un manifest a favor de la consulta sobiranista a Catalunya, segons declaracions de dos inspectors.

L'article de La Razón estava il·lustrat amb imatges del Document Nacional d'Identitat de la majoria dels jutges, el que els va portar a denunciar un delicte de descobriment i revelació de secrets, atès que aquestes imatges són informacions de caràcter personal custodiades en un registre protegit per l'Estat al qual no tenen accés ni tan sols els mateixos jutges.

En la denúncia van sol·licitar que s'identifiqués qui va accedir a aquesta base de dades en els dies previs a la publicació, el que va permetre identificar quatre policies. Dos inspectors han declarat davant del jutge aquest dimecres que van rebre l'ordre d'elaborar l'informe.

No obstant això, s'han desvinculat de la filtració de les imatges, moltes d'elles extretes del DNI, i han assegurat que es van limitar a comprovar en les bases de dades del Ministeri d'Interior que els signants del manifest a favor de la consulta eren efectivament magistrats, després que així ho ordenés el seu superior. Un cop confeccionat l'informe, al qual van adjuntar les fotografies, el van lliurar al comissari i no saben, han testificat, quin va ser el destí del mateix.

Entre els signants del manifest figuraven Montserrat Comas, que va ser vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) entre 2011 i 2008 i expresidenta de l'Observatori de Violència de Gènere; els dos instructors del cas Palau, Juli Solaz i Josep Maria Pijuan; jutges d'instrucció com Josep Maria Miquel Porres i Josep Niubó, i el magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal.

Etiquetas
stats