eldiario.es

Menú

Els estudiants de la UAB posen fi a un mes d'ocupació del rectorat

La decisió arriba després d'una nit de tensió en què es va témer per una intervenció dels Mossos d'Esquadra

Els estudiants reclamen que es compleixin les mocions que va aprovar el Claustre, entre les quals hi ha un petició de transparència en relació amb les empreses presents al campus

- PUBLICIDAD -

Just un mes després d'acampar per primera vegada a les dependències del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), els estudiants han decidit canviar d'estratègia. En vista que les negociacions amb el rector no avançaven, aquesta setmana havien mirat de redoblar la pressió tancant-se a l'edifici i impedir-ne l'accés, però finalment han desistit. "La via institucional estava esgotada, ara hem de descentralitzar la feina, tornar a cada facultat i reemprendre la difusió", apuntava aquest mateix dimecres el portaveu de la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF), Javier Rubio.

L'ocupació es va iniciar arran de l'aprovació per part del Claustre de tota una sèrie de mocions que, en alguns casos, l'equip de govern no estava disposat a complir. Entre elles, es demanava que la UAB es declarés insubmisa a la pujada del preu de les taxes, que es milloressin lleugerament les condicions econòmiques del personal docent i administratiu, i que s'apliquessin criteris de transparència a la presència de empreses privades als campus. Aquesta última, per exemple, la universitat ja va anunciar que no seria possible implementar-la almenys fins el curs vinent.

Els estudiants han passat la seva última nit al vestíbul del rectorat en un clima de tensió, després que el rector autoritzés als Mossos d'Esquadra a accedir al recinte si era necessari, tot i que al final no s'ha arribat a desplegar cap operatiu. Aquest matí, un centenar d'alumnes de la universitat han dut a terme una manifestació que ha acabat a la plaça Cívica.

"Ho hem intentat però no hi ha hagut voluntat negociadora per part del rectorat", expressava Rubio, que insistia en la necessitat d'aprovar el que es vota per majoria al Claustre. "L'equip de Govern menysprea aquesta institució", declarava fa uns dies a catalunyaplural.cat Laua Gené, també membre de la CAF.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha