Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Els bancs declaren estar triplicant i quintuplicant beneficis

Xavier Febrés

Banc de Sabadell acaba d’anunciar oficialment que els seus resultats han triplicat durant l’any 2013 i que li han suposat beneficis de 248 milions d’euros, un 202,6 % més que l’any anterior. Pel seu cantó, Caixa Banc (ex Caixa de Catalunya) ha declarat un benefici net de 183 milions d’euros durant el primer semestre de l’any passat, així com la Caixa un benefici de 638,5 milions d’euros durant el mateix període, la qual cosa suposa més que quintuplicar els seus guanys de 114,2 milions del mateix semestre de 2012. Segons les seves pròpies xifres, els sis bancs de l’Ibex 35 (Santander, BBVA, CaixaBank, Popular, Sabadell i Bankinter) van aconseguir un 60 % més de beneficis durant el primer semestre del 2013 que la primera meitat de l’any anterior (6.000 milions d’euros en comptes de 3.700 el primer semestre del 2012), primordialment a través d’inversions financeres, alhora que desinvertien en el sector productiu, reduïen plantilles i mantenien estroncat el crèdit a les petites i mitjanes empreses.

A un país immers en la crisi, amb 27% de la població activa i el 52% dels joves a l’atur, el Fons de Reestructuració Bancària Ordenada (FROB) reconeix haver injectat un total de 52.000 milions d’euros de diners públics a les caixes nacionalitzades, entre els quals 22.000 milions a Bankia (ex Caja Madrid), 13.000 a Caixa Banc (ex Caixa de Catalunya) i 9.000 a Nova Caixa Galicia. La concentració bancària ha revertit, pel que es comprova en els seus balanços oficials, en beneficis multiplicats de les entitats més grans i la crisi de la resta de la societat.

Potser a alguns això no els estranyarà, com tampoc que a Catalunya governi un partit que té la seu social embargada per una fiança judicial en un cas de corrupció pendent de sentència o que a Espanya governi un altre partit, el tresorer del qual durant els últims 26 anys havia acumulat 48,2 milions d’euros en comptes bancaris personals a Suïssa. A la majoria immersa en la crisi, probablement els estranyarà, potser fins i tot els escandalitzarà.

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats