eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Les noves ordenances fiscals aplicades als municipis de Catalunya

La Plataforma per una Fiscalitat Justa valora de manera positiva els esforços d'alguns municipis per instaurar impostos més justos i proposa als diferents grups polítics i tècnics municipals interessats celebrar una trobada durant el 2016 per enfortir la capacitat dels municipis d’aplicar una fiscalitat més progressiva

- PUBLICIDAD -

La Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària va creure, cap a finals de 2014, que la proximitat de les eleccions Municipals de 2015 era una bona oportunitat per fer arribar els nostres punts de vista sobre fiscalitat a uns actors importants com són els municipis. Amb aquest objectiu, vàrem elaborar el document: 45 propostes de la Plataforma per una fiscalitat justa de cara a les eleccions municipals.

Arrel d'aquest document i d'altres treballs previs, han estat molts municipis els que han explorat algunes vies per a fer més just i progressiu el pagament de taxes i impostos. En són exemples el treball a Vic per a gravar les grans superfícies i bonificar les rendes més baixes; les propostes per a fer més progressiu el pagament de l'IBI en localitats com Barcelona, on es proposa augments a l’IBI del 2% al 6% en funció del valor cadastral de l’immoble a excepció dels immobles de menys valor a la ciutat (que suposen un 43% dels mateixos i ubicats majorment a barris amb menys renda per càpita), que veurien congelada la quota a pagar; o les  bonificacions amb criteris d’eficiència energètica que es començaran a aplicar a molts municipis.

Com a Plataforma valorem de manera positiva tots els esforços que s'estan fent en aquest sentit i volem manifestar que som conscients de la dificultat que suposa aplicar les mesures proposades en molts dels seus casos, atesa la incapacitat legislativa dels municipis. Moltes de les modificacions proposades requereixen canvis normatius a nivell estatal, per la qual cosa instarem al nou govern central sorgit de les eleccions del 20 de desembre a contemplar i treballar en la línies de les propostes fetes per la Plataforma.

Proposem als diferents grups polítics i tècnics municipals interessats, la celebració d’una trobada durant el 2016 per tal de reflexionar i compartir un aprenentatge comú i enfortir així la capacitat dels municipis d’aplicar una fiscalitat més justa i progressiva.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha