Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Artur Mas explica per què no fa un pas al costat: “No es pot excloure ningú”

El president en funcions, Artur Mas

Oriol Solé Altimira

“Per protegir el procés polític cal preservar el principi que no es pot excloure ningú”. Així ha justificat Artur Mas mantenir-se com a candidat a la presidència de la Generalitat. En una entrevista a TV3, el president en funcions ha raonat que en el camí per crear un estat “s'ha de sumar a tothom qui hi cregui” i que “no sobra ningú”. En aquesta línia, Mas ha dit que si s'acceptés el “veto” de la CUP, el projecte sobiranista “s'estaria destruint”.

“La CUP ha d'entendre que no pot humiliar Junts pel Sí”, ha afegit el president. Mas ha deixat de banda les metàfores marineres i ha optat per un símil amb un moble corcat. Així, renunciar a la presidència i passar a dirigir l'àrea d'exteriors del Govern, tal i com li ha proposat la CUP, seria, segons Mas, “ficar el corc dins del moble amb l'aparença que hem salvat els mobles”. Mas també ha negat que sigui un president “agafat a la cadira”.

Amb tot, no ha volgut amagar que l'acord amb la CUP està lluny: “No vull despertar expectatives que no siguin reals. El marge de maniobra és petit”, ha assegurat, i ha afegit que veu “molt difícil” que la situació “s'arribi a desbloquejar”.

D'altra banda, l'entrevista d'aquest vespre també li ha servit a Mas per proposar reeditar la coalició Junts pel Sí. Ho ha fet reivindicant la seva oferta d'aquest dijous perquè ERC entri al Govern en funcions, que els republicans han descartat pocs minuts després de proposar-la. A parer de Mas, les eleccions de març serien l'instrument per “la ratificació del nou Govern” i Junts pel Sí milloraria resultats en uns nous comicis.

Com ja va fer dimarts passat, Mas ha tornat a mostrar com una cessió a la CUP la declaració d'inici del procés d'independència del passat 9 de novembre, que no obstant altres veus de Junts pel Sí han reclamat com a part del programa de la candidatura del sobiranisme transversal.

Etiquetas
stats